Σε απόσταση βολής από την οκτάδα βρίσκεται πλέον η Βίρτους Μπολόνια, η οποία έκανε αυτό που χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση της Μπασκόνια (88-83). Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είδε τον Τόρνικε Σενγκέλια να κάνει μεγάλη προσπάθεια, παρά την κούραση από τον αγώνα της Εθνικής Γεωργίας μια μέρα νωρίτερα και χαμογέλασε στο φινάλε, αλλά όχι διάπλατα.

Ο λόγος; Παρά την ήττα, η Μπασκόνια προστάτευσε το +11 με το οποίο είχε επικρατήσει στη Fernando Buesa Arena και έφυγε από τη Virtus Segafredo Arena με τη… μισή ζημιά.

Ο αγώνας

Ο Ρόκας Γκεντράιτις ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για την Μπασκόνια στην πρώτη περίοδο (10 πόντοι), αλλά σταδιακά προέκυψε το αντίβαρο από την πλευρά της Βίρτους Μπολόνια. Ο λόγος για τον Μάρκο Μπελινέλι, ο οποίος είχε 12 πόντους με 4/6 τρίποντα και αποτέλεσε τη βασική αιτία του ιταλικού προβαδίσματος (44-41) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Παρά την κούραση από τον αγώνα που έπαιξε μόλις μια μέρα νωρίτερα με την Εθνική Γεωργίας, ο Τόρνικε Σενγκέλια ανέβαζε την απόδοσή του, λεπτό με το λεπτό. Μπορεί να μην πήρε πολλές μπάλες, αλλά ήταν αποτελεσματικός και η αιχμή του δόρατος κοντά στο καλάθι για τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία διατήρησε τη μικρή -αλλά σημαντική βάσει εικόνας- υπέρ της διαφορά (75-67 στο 35′).

Η νίκη κατέληξε στην πλευρά της ιταλικής ομάδας, αλλά το -11 της Fernando Buesa Arena δεν καλύφθηκε. Οπότε, έγινε μεν η δουλειά για τη Βίρτους Μπολόνια, αλλά όχι όλη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς – Ντιφάλα – Μάικιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-19, 44-41, 68-62, 88-83.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Βίρτους Μπολόνια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε (3/3, 19:45), ενώ η Μπασκόνια επιστρέφει στη Fernando Buesa Arena για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια (3/3, 21:30).