Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι ανέλαβε την ΑΕΛ μετά από την ήττα από την Δόξα εντός, κάνοντας το ντεμπούτο του με το ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας. Από την 5η αγωνιστική μέχρι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Σκοπιανός τεχνικός μετράει 19 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (σ.σ. δεν υπολογίζεται ο μηδενισμός στο παιχνίδι με τον Απόλλων) στον πάγκο και άλλα τρία στον θεσμό του κυπέλλου, με απολογισμό 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Το δε εκπληκτικό είναι ότι στα 13 από τα 22 παιχνίδια η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της! Ένα αξιοπρόσεκτο επίτευγμα που βοήθησε την ομάδα να πάρει σημαντικές νίκες στην πορεία με τον Σκοπιανό στον πάγκο.
Από εκεί και μπρος μπορεί η ΑΕΛ παραμένει στα ρηχά στον αριθμό τερμάτων όσον αφορά την επιθετική της λειτουργία, όμως έχει να λέει ότι είναι αποτελεσματική όταν βρίσκει τις ευκαιρίες, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι δεν διακρίνονται για τις πολλές φάσεις που κάνουν στα παιχνίδια τους, αλλά για το γεγονός ότι δεν χρειάζονται πολλές τελικές για να σκοράρουν.
Πάλι καλά που το καταφέρνουν κιόλας αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν σοβαρό θέμα. Στο θέμα διάρκειας στην απόδοση της, αυτό δύσκολα θα υπάρξει στην φετινή ομάδα με τους τόσους τραυματισμούς, αλλά αν μη τι άλλο ο κύριος Γιανέφσκι έχει καταφέρει να δέσει το σύνολο του και να παίρνει το 100%, από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.
Οι γαλαζοκίτρινοι πάνε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, στοχεύοντας στη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στο πρώτο γκρουπ. Αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από την ΑΕΛ καθώς θα πρέπει να υπάρξουν και ευνοϊκά αποτελέσματα για αυτήν από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν και αυτές τον ίδιο στόχο.

Μιχαήλ Αριστείδου