Από την Ομόνοια δεν χάνει με τίποτα το ΑΠΟΕΛ.
Οι γαλαζοκίτρινοι πρόσθεσαν άλλη μια νίκη σε ντέρμπι αιωνίων, ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν να δουν που θα τους βγάλει η 2η αγωνιστική.
Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας.
Ο Ντάλσιο άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό, ενώ ο Εφραίμ στο 82ο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Με το γκολ του ο Γιώργος Εφραίμ έπιασε τον μεγάλο Ανδρέα Στυλιανού στην κορυφή των σκόρερ του ΑΠΟΕΛ σε ντέρμπι αιωνίων μ 10 γκολ.

OMONOIA: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λοίζου (89′ Ζαχαρίου), Παπουλής (70΄Μπάρκερ), Λέζιακς (60′ Κίτσος), Μπασιρού, Λανγκ, Κούσουλος (70′ Κασάμα), Μπεσεντίν, Μίλετιτς, Μπεζούς (60′ Ανσαριφάρντ)
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Γιούστε, Κασάμα, Μπάρκερ, Κίτσος, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Ζράντι, Παναγιώτου, Ντίσκερουντ, Χαραλάμπους

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Βιγιαφάνες (84′ Ντβάλι), Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντάλσιο, Μπεν (61′ Νταουσβίλι), Μαρκίνιος (76′ Εφραίμ), Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Μακέντα
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Σατσιάς, Ηλία, Ντογκαλά, Δώνης.

ΣΚΟΡΕΡ: 58′ Ντάλσιο, 82′ Εφραίμ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεζούς, Παπουλής, Ανσαριφάρντ (3η)/Μακέντα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7.009 (4.597 Ομονοιάτες, 2.412 ΑΠΟΕΛίστες)

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΟΜΟΝΟΙΑ: Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Λανγκ, Ντίσκερουντ, Κακουλλής (2)
ΑΠΟΕΛ: Ντβάλι, Κρέσπο, Ντάλσιο, Κοσταντίνοφ, Δώνης (2), Σατσιάς, Γουίλερ (5)

Διαιτητής:  Hansen Morten Krogh
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Dahl Jesper
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Bramsen Steffen Beck
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Kristoffersen Mads-Kristoffer
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής:  Καπιτανής Κώστας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
3′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Έγινε η μακρινή μπαλιά του Παπουλή στον Λοίζου ο οποίος έβαλε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
6′ Απειλεί το ΑΠΟΕΛ. Ωραία κίνηση και σουτ του Ντάλσιο, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.
13′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μακέντα από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών, στην επαναφορά του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία, έκανε το ψιλοκρεμαστό πλασέ αλλά ο Λανγκ έκοψε με το κεφάλι προς της γραμμής τέρματος.
26′ Ο Μπεσεντίν δοκίμασε το σουτ από πολύ μακριά αλλά δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνο.
40′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μακέντα έβαλε σωστά το σώμα και κέρδισε τη μονομαχία με τον Λέζιακς, από πλάγια έκανε το σουτ αλλά σωστά τοποθετημένος ο Φαμπιάνο απέκρουσε σε κόρνερ.
42′ Μακρινό σουτ του Τσεπάκ πάνω από τα δοκάρια.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′
Χωρίς αλλαγή οι δύο ομάδες.
46′ Πετυχαίνει γκολ το ΑΠΟΕΛ αλλά ακυρώνεται. Ο Μαρκίνιος γύρισε στον Μπεν ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέχθηκε από το VAR,ο ρεφ το είδε ξανά και ακύρωσε το γκολ για χτύπημα του Μακέντα στον Μίλετιτς στο ξεκίνημα της φάσης.

58′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Λάθος του Λανγκ στην μεσαία γραμμή, άλλαξαν ωραία την μπάλα οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, τελικός αποδέκτης ο Ντάλσιο ο οποίος με ωραία κίνηση άδειασε τον Μίλετις και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
77′
Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ανσαριφάρντ έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα χέρια του Μπέλετς.
82′ ΓΚΟΛ. 0-2. Πετυχαίνει δεύτερο γκολ το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ από το ύψος της περιοχής έπιασε το συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

——————————————————————————