Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε κόντρα στη Ντνίπρο, να πάει δηλαδή στο Κόζιτσε έχοντας με το μέρος της το αβαντάζ για την πρόκριση. Άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη, θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά και να βρεθεί εξ απροόπτου στη μεγάλη ευκαιρία της ουκρανικής ομάδας πριν η ίδια σκοράρει.
Για άλλη μία φορά ωστόσο, μίλησε η κλάση του Κέναν Πίριτς. Ο Βόσνιος τερματοφύλακας έχει κερδίσει τους πάντες με την απόδοσή του και ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του αγώνα.
Για μία φάση; Ναι, για μία φάση. Μία μεγάλη ομάδα θα χρειαστεί τον τερματοφύλακά της έστω για μία και μοναδική φάση, όπως αυτή στο 82’ του προχθεσινού αγώνα. Η απόκρουσή του κράτησε το μηδέν και στη συνέχεια, η ΑΕΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ που της επιτρέπει να αισιοδοξεί πως θα πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Europa Conference League.
Η ΑΕΚ διαθέτει έναν τερματοφύλακα που μετά από χρόνια, της έχει δώσει βαθμούς και παιχνίδια. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Πίριτς. Έχει πάρει βαθμούς από τον «άσο» της και τις καθοριστικές του επεμβάσεις σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και στην Ευρώπη, όπως το τελευταίο με τη Ντνίπρο.
Δικαιότατα ακούει ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των αγώνων. Το «Πίριτς, Πίριτς, Πίριτς» που δονεί την ατμόσφαιρα δεν του το χάρισε κανείς. Το κέρδισε ο ίδιος…

Ανδρέας Βεντούρης