Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε σήμερα ο Νοέλ Λε Γκρε, που ήταν κατηγορούμενος για σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών υπαλλήλων.

Τέλος εποχής για τον Νοέλ Λε Γκρε, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα (28/02) στην εκτελεστική επιτροπή της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την παραίτηση του από την θέση του προέδρου.

Ως γνωστόν, ο 81χρονος παράγοντας βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο «στόχαστρο», κατηγορούμενος για ηθική και σεξουαλική παρενόχληση. Έτσι, μετά από 11 χρόνια ως επικεφαλής του γαλλικού ποδοσφαίρου, αποφάσισε να αποχωρήσει…

«Ο Λε Γκρε δεν έχει πλέον την απαραίτητη νομιμότητα να διοικεί και να εκπροσωπεί το γαλλικό ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας ιδίως υπ’ όψιν την ανάρμοστη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επιθεωρητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Η παραίτηση του Λε Γκρε φαίνεται ότι… ανοίγει τον δρόμο στον νυν αντιπρόεδρο, Φιλίπ Ντιαλό, ο οποίος αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του σώματος, μέχρι την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο.