Το αποψινό παιχνίδι με τη Ντνίπρο (22:00, Cytavision) δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Είναι ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ιστορικό! Η ΑΕΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη μήνα Φεβρουάριο, στη νοκ άουτ φάση του Europa Conference League και καλείται να βάλει την ευρωπαϊκή της φορεσιά, προκειμένου να πάρει απόψε στην «Αρένα» το αποτέλεσμα που θα της δώσει το προβάδισμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης!
Το πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει για λίγο. Το κίνητρο είναι πραγματικά τεράστιο, η προοπτική που της δίνεται να προχωρήσει ακόμη παραπέρα στην Ευρώπη είναι μεγάλη και τέτοια ευκαιρία, δεν είναι δυνατόν να μην παλέψεις για να την εκμεταλλευτείς!
Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν υπολογίζει στους Γκιούρτσο, Άλτμαν και Γκρόμοφ. Βάσει των επιλογών που έχει στη διάθεσή του, ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Τόμοβιτς και Μιλίτσεβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Άνχελ Γκαρσία αριστερά και τον Ροσάλες δεξιά.
Στη μεσαία γραμμή, επικρατέστερο είναι το δίδυμο Λέδες-Πονς, χωρίς να αποκλείουμε να προκύψει κάποια διαφοροποίηση. Στα άκρα της επίθεσης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Γιάκολις και Φαράζ, ενώ στην κορυφή πιθανότατα θα δούμε τους Τρισκόφσκι και Λόπες, με τον Νίκολιτς να διεκδικεί επίσης θέση.
** Ο 42χρονος Δανός Γιάκομπ Κέλετ θα είναι ο διαιτητής του αγώνα στην «Αρένα». Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Λαρς Χάμελγκααρντ και Βίκτορ Σκιτ, με τέταρτο τον Μόρτεν Κρόγκχ. Στο VAR θα είναι ο Ελβετός Φενταγί Σαν με βοηθό τον επίσης Ελβετό Λιονέλ Τσιούντι.

Ανδρέας Βεντούρης