Με κάθε τρόπο επιθυμεί η Άρσεναλ να διατηρήσει και για τα επόμενα χρόνια στο δυναμικό της τον 21χρονο Άγγλο διεθνή, Μπουκάγιο Σάκα και όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2028.

Η χρηματιστηριακή αξία του Σάκα που φέτος αποτελεί εκ των πρωταγωνιστών των «κανονιέρηδων» στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν την Premier League υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ. Το υπάρχον συμβόλαιο του, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και για τους πρωτοπόρους του αγγλικού πρωταθλήματος, η ανανέωση του νεαρού επιθετικού αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο «Emirates», αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του λονδρέζικου συλλόγου και φέτος έχει προλάβει να καταγράψει 31 συμμετοχές με 10 γκολ και 8 ασίστ, ενώ εντυπωσίασε και με την παρουσία του στα γήπεδα του Κατάρ με τη φανέλα των «τριών λιονταριών» κατά το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.