Η ΑΕΚ μπορεί να ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, μπαίνει ωστόσο στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με πληγές στη γραμμή κρούσης της.

Ο Λιβάι Γκαρσία υπέστη θλάση πρώτου προς δεύτερο βαθμό στον δεξιό προσαγωγό του, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει για περίπου τρεις εβδομάδες και κατ’ επέκταση η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Την ίδια στιγμή εκτός με τον Ολυμπιακό θα είναι και ο Φαν Βέερτ που έχει επίσης αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και θα προσπαθήσει να προλάβει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Κόντρα στους Κρητικούς θα λείψει και ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος εκτίει ποινή λόγω καρτών.

Αναγκαστικά ο Αλμέιδα καλείται να προχωρήσει για ακόμη μια φορά σε αλχημείες, αυτή τη φορά στη γραμμή κρούσης της Ένωσης, και μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς οι εγχώριες διοργανώσεις έχουν φτάσει σε κρίσιμη καμπή.

Η λύση του Τσούμπερ και ο Αλμέιδα που είναι “συνηθισμένος” στις αλχημείες

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο “Πελάδο” αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι στην OPAP Arena, για το οποίο δέχθηκε κριτική, παρόλο που στο φινάλε το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα.

Κόντρα στους ερυθρόλευκους θα είναι διαθέσιμος ο Σέρχιο Αραούχο, τον οποίο όμως ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει ως αντί – Γκαρσία. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί περισσότερο στο αριστερό άκρο της επίθεσης παρά ως “φουνταριστός” κάτι που δείχνει ότι δεν υπολογίζεται για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Κοσίδης, που είναι μια διαθέσιμη επιλογή, δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα.

Αντίθετα ο Τσούμπερ ήταν αυτός που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή κόντρα στον Αστέρα και ήταν αυτός που έπαιξε στην κορυφή, με τον Αραούχο να διατηρεί τον συνηθισμένο ρόλο του. Αυτόν, οπότε, αναμένεται να παρατάξει ως φορ στον Ολυμπιακό, μιας και τα κουκιά είναι μετρημένα.

Στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Άμραμπατ, αν και αυτό είναι ένα σχέδιο με λιγότερες πιθανότητες εφαρμογής. Ο Τσούμπερ, πλην του αγώνα με τους Αρκάδες, είχε αγωνιστεί άλλες δύο φορές ως φορ κόντρα στη Γκραχσόπερς τη σεζόν 2011/12, ήτοι σχεδόν μια δεκαετία πίσω.

Αυτό φυσικά δεν ήταν το πρώτο πρόβλημα το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Αλμέιδα στην Ένωση. Αμέσως μετά το Μουντιάλ στο Κατάρ η ΑΕΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις με πολλά προβλήματα στα άκρα της επίθεσης.

Οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Άμραμπατ και Τσούμπερ ήταν εκτός με τραυματισμό, ενώ ο Παόλο Φερνάντες δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής μέχρι και την 1η Ιανουαρίου. Στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου με τη Λαμία έπαιξαν στα άκρα ο Πινέδα με τον Μάνταλο, ενώ στο επόμενο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, ο Λιβάι Γκαρσία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα δεξιά της επίθεσης (δίδυμο ήταν οι Αραούχο και Φαν Βέερτ).

Σταδιακά όλοι οι παίκτες επανήλθαν με την Ένωση να χτίζει ένα αήττητο στο οποίο έμεινε σε τροχιά κορυφής και την ίδια στιγμή πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Πλέον καλείται να το ίδιο με τη γραμμή κρούσης σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν.