Ο Μάρκο Μπαϊσίνιο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα flashscore, μιλώντας μεταξύ άλλων για την παρουσία του στην Ανόρθωση, τους στόχους και τις διαφορές του κυπριακού ποδοσφαίρου με το πορτογαλικό.

Για την παρουσία του και την ομάδα: «Πάει μια χαρά. Σε προσωπικό επίπεδο, ευτυχώς, έπαιξα σημαντικό ρόλο στην ομάδα, παίζω αρκετά τακτικά. Μιλάμε για μεγάλο σύλλογο στην Κύπρο. Η Ανόρθωση έχει μεγάλο χάρισμα και ιστορία. Είναι ένας σύλλογος που αντιμετωπίζει καλά τους παίκτες του. Σε συλλογικό επίπεδο, μας λείπουν λίγο οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν αλλά είμαστε ακόμα στο Κύπελλο και έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, το οποίο είναι μεγάλο κίνητρο. Η Κύπρος είναι μια φιλόξενη χώρα, οι άνθρωποι εδώ απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και ζεις άνετα από κάθε άποψη, προσωπικό και οικογενειακό».

Οι στόχοι του: «Στόχος μου, ατομικά, είναι να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι συλλογικοί στόχοι, όπως σε κάθε μεγάλο σύλλογο, είναι η κατάκτηση τίτλων».

Οι διαφορές κυπριακού-πορτογαλικού πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι οι μεγάλες διαφορές είναι στις δομές, στις συνθήκες προπόνησης και στον ίδιο τον αγώνα. Εκεί η Πορτογαλία είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα επίπεδο πάνω από την Κύπρο. Στην Πορτογαλία, το τακτικό κομμάτι είναι πιο προνομιακό και, επομένως, είναι πιο ανεπτυγμένο, εκτός από σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Εδώ, όμως, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι αξιοσημείωτη. Ήταν κάτι που με εξέπληξε θετικά. Ο κόσμος συμμετέχει πολύ ενεργά στο ποδόσφαιρο, ασχολείται πολύ, κάτι που είναι υπέροχο. Τότε, δεν μπορώ να το κρύψω, είναι επίσης μια πολύ ελκυστική αγορά οικονομικά».

Για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο σε οικονομικό κι αθλητικό επίπεδο: «Το κυπριακό πρωτάθλημα αποδεικνύεται αρκετά ενδιαφέρον καθώς είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν έξι/επτά ομάδες με τεράστια οικονομική σταθερότητα, με δομική υποστήριξη, για να παλέψουν για τον τίτλο, και που έχουν μεγάλη ικανότητα να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Μετά, η πτυχή που ανέφερα για το περιβάλλον στα γήπεδα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό και δίνει πολλή ενέργεια στις ομάδες. Όσον αφορά τους ληξιπρόθεσμους μισθούς, απ’ ό,τι γνωρίζω, η συντριπτική πλειοψηφία έχει τους μισθούς της ενημερωμένους, με εξαίρεση τη μία ή την άλλη περιστασιακή περίπτωση».