Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ που έφυγε με διπλό από το «Τάσος Μάρκου».
Η ομάδα του Μιλόγεβιτς επικράτησε 2-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απώλειες της ΑΕΚ και πλησίασε την κορυφή στους δύο βαθμούς.
Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Μακέντα στο 28’ με κεφαλιά και Μπεν στο 60’ με βολίδα εντός περιοχής. Η ΕΝΠ μείωσε με τον Μέιρα στο 75’ αλλά οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν και έφυγαν με μεγάλο διπλό.

ΕΝΠ (Μ.Σατσιάς): Παναγιώτου, Ντα Σίλβα, Έχμαν, Λουσέρο (72′ Κατσιάρης), Ρουσιάς, Μέιρα (82′ Μαυρουδής), Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (46′  Φερνάντες), Ντρέκσα, Ντζαβέ (70′ Γαβριήλ), Βούκσεβιτς (82′ Λαμί)
Στον πάγκο: Κουτσού, Κόρσια, Χριστοφή, Φερνάντες, Κατσιάρης, Κοτσώνης, Μαυρουδής, Γαβριήλ, Λαμί

ΑΠΟΕΛ (Β.Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Σούσιτς (64′ Τσεπάκ), Ντάλσιο (64′ Κβιλιτάια), Μπεν, Μαρκίνιος (77′ Εφραίμ), Γουίλερ, Σαρφό, Κοσταντίνοφ, Μακεντα (84′ Σατσιάς).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Ντογκαλά

ΣΚΟΡΕΡ: 75′ Μέιρα/ 28′ Μακέντα, 60′ Μπεν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεβρέμοβιτς, Ντα Σίλβα, Μέιρα, Ρουσιάς/Κοσταντίνοφ, Καρώ (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΕΝΠ: Κόρσια, Κατσιάρης, Γαβριήλ (2), Κωνσταντίνου, Μαυρουδής (5).
ΑΠΟΕΛ: Καρώ, Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο, Δώνης (2), Σατσιάς, Γουΐλερ (5).

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
2′
Πρώτη τελική στο παιχνίδι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μαρκίνιος έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Περίπου 2.000 θεατές βρίσκονται στις κερκίδες. Οι 1500 είναι φίλοι του ΑΠΟΕΛ.
15΄Η ΕΝΠ διεκδικήσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοσταντίνοφ στον Βούκσεβιτς. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR το οποίο μετέφερε στον διαιτητή ότι δεν υπήρχε παράβαση.
23′ Κίτρινη κάρτα στον Γεβρέμοβιτς για δυνατό φάουλ στον Ντάλσιο.
25′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σούσιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντάλσιο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
28′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Μακέντα με γυριστή άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


31΄
Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ για δυνατό φάουλ στον Ντζαβέ.
ΤΕΛΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Αλλαγή για την ΕΝΠ. Στην θέση του Κωνσταντίνου πέρασε ο Φερνάντες.
48′ Σουτ του Μέιρα έξω.
53′ Κερδίζει πέναλτι η ΕΝΠ για χέρι του Σούσιτς αλλά το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή να δει ξανά την φάση και αφού πήγε στο on field review άλλαξε την απόφαση του.
60′ ΓΚΟΛ. 0-2. Πετυχαίνει δεύτερο γκολ το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντάλσιο έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Μπεν ο οποίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

75′ ΓΚΟΛ. 1-2. Μειώνει η ΕΝΠ. Με ωραία κίνηση ο Μέιρα απέφυγε τον Γουίλερ και με ωραίο τελείωσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

———————————————————