Καταγράφηκε υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής κατά 11,5% μέχρι το μεσημέρι σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις Προεδρικές Εκλογές ξεκίνησε και πάλι η ώρα 13:00 μετά το μονόωρο διάλειμμα του μεσημεριού.Το ποσοστό συμμετοχής είναι κατά 11,5% υψηλότερο από τις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2018 κατά το κλείσιμο των καλπών για την μεσημεριανή διακοπή αφού 5 χρόνια πριν, την ίδια ώρα, η προσέλευση κυμαινόταν στο 30,2% ενώ σήμερα κυμαίνεται στο 33,7%.

Με τα όσα καταγράφονται στα επιτελεία των υποψηφίων και κυρίως στους τρεις επικρατέστερους, το ποσοστό συμμετοχής είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει τους δύο που θα προκριθούν στον Δεύτερο Γύρο των Εκλογών.

Πληροφορίες του Economy Today αναφέρουν ότι αναλόγως τους ποσοστού συμμετοχής αλλάζει άρδην το ποιοι προκρίνονται και ποιος μένει έξω στον επόμενο Γύρο.

Σημαντική παράμετρο φαίνεται ότι θα παίξουν και οι κλιματολογικές συνθήκες αφού η βροχή φαίνεται ότι θα επηρεάσει την απόφαση του αν θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει ή όχι. Τα ποσοστά ως συμμετοχής μέχρι το μεσημέρι. Στο 33,7% καταγράφεται η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές μέχρι τις 12 μμ, παρουσιάζοντας αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογής, τα ποσοστά που καταγράφονται ανά πόλη μέχρι τις 12 μ.μ είναι στη Λευκωσία 37%, στη Λεμεσό 30,4% στην Αμμόχωστο 34%, στη Λάρνακα 33% στην Πάφο 34,2%, ενώ στο εξωτερικό 18,9%. Το ποσοστό συμμετοχής παγκύπρια ανέρχεται στο 33,7%.