Μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του κόντρα στην Πάφος FC, ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Σάββας Πουρσαϊτίδης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας, έκαναν μεγάλη προσπάθεια ειδικά σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο και με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θεωρώ ότι το πλάνο μας δούλεψε. Είχαμε πάθος, ενέργεια και προσήλωση στο παιχνίδι. Τα παιδιά ήταν απίστευτα. Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι η Πάφος. Συνεχίζουμε».

Τι σημαίνει η πέμπτη σερί νίκη; «Δεν κρυβόμαστε πλέον ότι στόχος είναι η 6άδα. Είναι ένας άθλος τον οποίο διεκδικούμε.  Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να μείνουμε στην πρώτη 6άδα. Δεν είναι εύκολο το έργο μας, το ξέρουμε αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και θα δούμε στο τέλος αν θα είμαστε ή όχι».

Για το πλάνο της ομάδας: «Το πλάνο μας ήταν να καταφέρουμε να κερδίσουμε τους τρεις πόντους με οποιοδήποτε τρόπο.  Όταν παίζεις σε μια δυνατή έδρα όπως αυτή την Πάφου δεν μπορείς να ανοιχτείς, πρέπει να παίξεις έξυπνα όπως και έγινε. Τα παιδιά έδωσαν το 100% και έπαιξαν έξυπνα και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το τρίποντο».

Για το αν το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ αφού η ομάδα είναι στην 6άδα: «Το κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Το έχουμε δηλώσει από την αρχή της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε και στα δύο ταμπλό. Σίγουρα είναι δύσκολο. Το κύπελλο είναι κάτι το οποίο ονειρεύονται όλοι οι Σαλαμιναίοι.  Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».