Η Ομόνοια βρήκε στο πρόσωπο του Αρτέμ Μπεσεντίν τον επιθετικό που έψαχνε και στο… παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου τον απόκτησε ως δανεικό από την Ντιναμό Κιέβου. Στην Ουκρανική ομάδα, η νέα μεταγραφή των πρασίνων, ήταν συμπαίκτες με έναν τερματοφύλακα που ξέρει καλά τόσο τον Μπεσεντίν όσο και το Κυπριακό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Αρτούρ Ρούντκο. Ο 30χρονος κήπερ που από τον Ιούλιου του 2019 έως τον Ιούλιο 2022 υπερασπιζόταν την εστία της Πάφος FC. Ο Ρούντκο μας σκιαγράφησε τον Μπεσεντίν, ενώ εξέφρασε την άποψη του πως είναι μια καλή μεταγραφή που θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Μάλιστα, ο Αρτούρ ευχήθηκε στον Αρτέμ να τον δει ξανά στην Εθνική Ουκρανίας!
Όλα όσα είπε στην ιστοσελίδα μας:
Τι είδους επιθετικός είναι; «Είναι κλασικός στράικερ. Είναι ψηλός, δυνατός, έχει σωματική διάπλαση πράγμα που είναι πολύ καλό. Είναι πολύ επικίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή».
Ποιο είναι το δυνατό του σημείο; «Μπορεί να κρατήσει μπάλα και να «σπάσει» στα άκρα. Είναι πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα και μπορεί να βοηθήσει πολύ στην άμυνα. Το δυνατό του σημείο είναι οι κεφαλιές του. Είναι καλός και κερδίζει πολλές εναέριες μονομαχίες. Φυσικά, όπως είπα και πριν είναι εξαιρετικός στην αντίπαλη περιοχή. Έχει δυνατό σουτ, μπορεί να σκοράρει από μακρινή απόσταση. Παλεύει για κάθε κατοχή μέχρι το τέλος, δεν τα παρατά ποτέ».
Πώς μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια να πετύχει τους στόχους της; «Η Ομόνοια έχει από τα καλύτερα επιθετικά άκρα του πρωταθλήματος. Μπορούν να βγάζουν πολλές σέντρες και ο Αρτέμ, αφού έχει την αίσθηση του να τελειώνει τη φάση, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ. Μια επιπλέον επιλογή είναι να πασάρουν απευθείας στον Αρτέμ. Θα παλέψει και θα κρατήσει την μπάλα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Τα δυνατά σουτ του και οι άλλες ικανότητες του θα βοηθήσουν πάρα πολύ την Ομόνοια. Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή και για τις δύο πλευρές».
Τι μπορεί να πέτυχε στην Κύπρο, κατά την άποψη σου; «Ο Αρτέμ είχε μια πολύ δύσκολη περίοδο με τους τραυματισμούς του και γι’ αυτό έχασε τη θέση του στην Ντιναμό Κιέβου. Παρόλα αυτά, σας υπενθυμίζω ότι έχει αγωνιστεί σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Ουκρανίας. Έχει τεράστια εμπειρία. Επειδή τον γνωρίζω και ως άνθρωπο ξέρω πως θέλει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Θα δουλέψει σκληρά. Έχω την άποψη πως θα ο Μπεσεντίν θα βοηθήσει την Ομόνοια και η Ομόνοια θα βοηθήσει τον Μπεσεντίν».
Πώς μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας: «Για εκείνον το αποτέλεσμα της ομάδας είναι το παν. Αν δείξει τις ικανότητες του και την ποιότητα του, θα σκοράρει πολλά γκολ και θα γίνει ο ηγέτης τους. Υποθέτω πως με τη σκληρή δουλειά και την επιθυμία του να πετυχαίνει τέρματα θα φέρει καλά αποτελέσματα και σε εκείνον και στους πρασίνους. Μπορεί να το κάνει, έχει όλο το πακέτο! Θέλω και ελπίζω να τον δω να επιστρέφει στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας».

Θράσος Δημητρίου