Δεν σταματά πουθενά το τρένο της Νάπολι και το Σκουντέτο μοιάζει πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία 33 χρόνια. Οι «παρτενοπέι» κέρδισαν με 2-1 τη Ρόμα, ξέφυγαν με 13 πόντους από τη 2η Ίντερ κι έχουν σφιχταγκαλιάσει το Σκουντέτο. Εκτός τετράδας οι «τζιαλορόσι».

Στο 5ο λεπτό ο Κβαρατσχέλια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πατρίσιο έπεσε και απομάκρυνε ενώ στο 12’ o Κιμ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Τελικά στο 27ο λεπτό ο Κβαρατσέλια σέντραρε από αριστερά, ο Οσιμέν έκανε ένα κοντρόλ με το στήθος, ένα με το γόνατο και με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 45+1’ ο Πατρίσιο είπε όχι σε κεφαλιά του Οσιμέν ενώ στο 45+3’ ο Μερέτ απέκρουσε εντυπωσιακά το γυριστό του Σπινατσόλα.

Στο 55ο λεπτό ο Λοσάνο έκανε φοβερή ενέργεια και γύρισμα από δεξιά αλλά ο Κβαρατσχέλια έχασε το κοντρόλ στο πέναλτι ενώ στο 62’ μετά από κόρνερ ο Κριστάντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μερέτ έσωσε. Στην κόντρα σχεδόν, ο Πατρίσιο είπε όχι σε προσπάθεια του Λοσάνο ενώ στο 75’ ο Ζαλέβσκι σέντραρε από δεξιά και ο Ελ Σααραουί με προβολή στο πίσω δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.

Κι όμως η Νάπολι είχε τον χαρακτήρα και στο 86ο λεπτό ο Σιμεόνε με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1. Στο 90+1’ ο Πατρίσιο έσωσε μετά από σουτ του Ραζπαντόρι από αριστερά.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ρουί (69’ Ολιβέρα), Κιμ, Ραμαζάνι, Ντι Λορέντζο, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (90+2’ Εντομπελέ), Κβαρατσχέλια (68’ Ελμάς), Λοσάνο (75’ Σιμεόνε), Οσιμέν (76’ Ραζπαντόρι)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Σπινατσόλα (46’ Ελ Σααραουί), Ζαλέβσκι, Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι (89’ Βολπάτο), Κριστάντε, Μάτιτς (83’ Tαχίτοβιτς), Πελεγκρίνι (83’ Μποβέ), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ