Η Ρεάλ έπεσε στην παγίδα που της έστησε η Σοσιεδάδ και η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 5 βαθμούς. Οι Μαδριλένοι με τους Βάσκους κόλλησαν στο 0-0 σε ένα ματς που είχε πάντως πολλές φάσεις και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες. Στο -3 από τη Ρεάλ οι Βάσκοι.

Στο 6ο λεπτό ο Μουνιόθ έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, όμως ο Σέρλοθ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα και στο 14’ ο Βινίσιους έκανε μαγική ενέργεια και σουτ από δύσκολη γωνία αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι.

Στο 17’ ο Κρόος  δεν απομάκρυνε πειστικά τη σέντρα του Μουνιόθ, η μπάλα στρώθηκε στον Ιγιαραμένδι και ο τελευταίος εκτέλεσε μονοκόμματα με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά.

Στο 45ο λεπτό ο Θεμπάγιος έκανε το curler μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε για λίγο και στο 45+1’ ο Ρεμίρο πρόλαβε σωτήρια τον Βινίσιους μετά από λάθος του Μπράις.

Στο 49ο λεπτό ο Ρεμίρο είπε όχι σε  νέο σουτ του Βινίσιους ενώ στο 50’ το σουτ του Βαλβέρδε έφυγε μόλις έξω και στην κόντρα ο Κούμπο έβγαλε τον Σέρλοθ μόνο του με την εστία αλλά ο Νορβηγός έχασε το… άχαστο.

Στο 57’ ο Λε Νορμάν πρόλαβε σωτήρια τον Ροδρίγο και στο 60’ ο Κουρτουά σταμάτησε δύσκολα το πλασέ  του Κούμπο ενώ στο 68’ μετά από λάθος στην άμυνα των Μαδριλένων, ο Κούμπο έφυγε μόνος με τον Κουρτουά αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Βέλγος τον πρόλαβε.

Στο 71ο λεπτό ο Ρεμίρο νίκησε τον Βινίσιους σε τετ α τετ και αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Καμαβινγκά, Μιλιτάο, Κρόος, Θεμπάγιος (77’ Μόντριτς), Βαλβέρδε (78’ Ασένσιο), Βινίσιους, Ροδρίγο, Μπενζεμά

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Ελουστόνδο (66’ Ολοσαγάστι), Λε Νορμάν, Μουνιόθ (46’ Ρίκο), Θουμπελδία, Θουμπιμένδι, Ιγιαραμένδι (56’ Ναβάρο), Κούμπο, Μπράις Μέντεθ, Ογιαρθάμπαλ (56’ Μαρίν), Σέρλοθ (84’ Κάρλος Φερνάντεθ).