Έχω πάντοτε την άποψη ότι ναι μεν η κάθε νίκη δίνει τρεις βαθμούς, αλλά υπάρχουν νίκες που διαφέρουν. Η επιτυχία επί του Άρη δεν προσφέρει στην ΑΕΚ απλά τους τρεις βαθμούς, αλλά πολύ περισσότερα οφέλη:
-Την επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.
-Της επιτρέπει να τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον αποκλεισμό από το κύπελλο.
-Της δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
-Δημιουργεί ξανά τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου της, που ζήτησε ξανά από την ομάδα (δικαιολογημένα) να φέρει το πρωτάθλημα στη Λάρνακα.
Το ζητάει διότι βλέπει πως η φετινή ΑΕΚ, με όσα δείχνει μέχρι τώρα, είναι ικανή να το πετύχει. Η νίκη επί του Άρη, εν ολίγοις, είναι νίκη πρωταθλητισμού βάσει το πώς επετεύχθη. Η ομάδα της Λάρνακας βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, αλλά δεν την πήρε από κάτω κι όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά μπόρεσε να το γυρίσει το ματς. Εκεί που της στράβωσε ξανά, κατάφερε ουσιαστικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο να πάρει αυτό που ήθελε. Την πιο σπουδαία νίκη της στο πρωτάθλημα. Δεν το πέτυχε γιατί ήταν τυχερή. Καμία ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν της στραβώνει δύο φορές το παιχνίδι, δεν έχει απλά την τύχη με το μέρος της. Το πέτυχε διότι το πάλεψε σαν πολεμίστρια και σαν πρωταθλήτρια.
Η τεράστια αυτή νίκη δεν πρέπει να αποτελέσει ωστόσο τον λόγο να μπουν τα προβλήματα που παρουσίασε κάτω απ’ το χαλί. Τα τρία γκολ που δέχθηκε και οι αδυναμίες που παρουσίασε είναι τα «πλην» απ’ αυτό το ματς, είναι λόγος προβληματισμού.
Τα «συν» βεβαίως είναι πολύ περισσότερα και πάνω απ’ όλα δεν είναι η επιστροφή στην κορυφή, αλλά η νοοτροπία που επιδεικνύει αυτή η ομάδα.

Ανδρέας Βεντούρης