Ο Ματίας Αλμέιδα υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του στην ΑΕΚ ως το 2028 και πίσω από αυτή την εξέλιξη υπάρχουν πέντε λόγοι που έχτισαν μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης.
Η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ ως το 2028 ήχησε σαν μελωδία το βράδυ της Τρίτης στα αυτιά των οπαδών της Ένωσης. Ο άνθρωπος που μέσα σε μερικούς μήνες μεταμόρφωσε αγωνιστικά την ΑΕΚ συνδέεται πλέον με ένα πολυετές συμβόλαιο σε μια συνεργασία στην οποία και οι δύο πλευρές ήθελαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να συνεχίσουν μαζί για πολύ καιρό ακόμα.
Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο 49χρονος Αργεντινός τεχνικός στη δήλωσή του μετά τις υπογραφές. «Ήθελα πραγματικά να δεσμευτώ με την ΑΕΚ για πολύ καιρό και είμαι ευτυχισμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Πελάδο», ο οποίος υπέγραψε παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή ενόψει του σημερινού αγώνα με την Κηφισιά και η αγκαλιά του με τον διοικητικό ηγέτη του κλαμπ ήταν μια εικόνα που μιλούσε από μόνη της.
Η ρήτρα – μαμούθ των 10 εκατ. ευρώ που τοποθετήθηκε στο συμβόλαιο του Αλμέιδα, έρχεται να επιβεβαιώσει με τη σειρά της το πόσο πολύτιμος είναι ο Αργεντινός κόουτς για την ΑΕΚ. Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση αν λάβουμε υπόψιν τα όσα πέτυχε σε μερικούς μήνες ο «Πελάδο» προκειμένου να οδηγήσουν αυτόν και την Ένωση στο συμβόλαιο ζωής.

Αλμέιδα

Το όμορφο ποδόσφαιρο

«Με τρελαίνει η ομάδα του Αλμέιδα. Μου θυμίζει εκείνη του 90’», είχε τονίσει πριν μερικούς ο Δημήτρης Μελισσανίδης και την άποψή του ενστερνιζόταν κάθε φίλος των κιτρινόμαυρων. Τελευταία μάλιστα το αφεντικό της Ένωσης είχε κάνει λόγο για «εξωγήινο ποδόσφαιρο»! Η πίεση ψηλά, με τις ανακτήσεις μπάλας, την παραγωγή ευκαιριών, τα γκολ και το πνίξιμο του αντιπάλου έκαναν όλους να μην βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να έρθει το επόμενο παιχνίδι για να απολαύσουν ξανά την ΑΕΚ του Αλμέιδα στο χορτάρι.

Το μέταλλο του νικητή

Φυσικά η ωραία μπάλα δεν είναι ποτέ αρκετή γιατί κακά τα ψέματα πρέπει να συνδυάζεται και με τα αποτελέσματα. Και ο Αλμέιδα φρόντισε να χτίσει στην ΑΕΚ την κατάλληλη νοοτροπία με την Ένωση να είναι πραγματικά ανταγωνιστική και να μπαίνει στον δρόμο της διεκδίκησης του τίτλου. Το μέταλλο του νικητή στα μεγάλα ματς που είχε ξεθωριάσει, επανήλθε με την επιλογή του Αλμέιδα στον πάγκο, κάτι που φάνηκε τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όσο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου παρά την ισοπαλία η Ένωση κυριάρχησε.

Αλμέιδα

Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια
Την ίδια στιγμή ο Αλμέιδα πέτυχε και κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα και τη βάση για να έρθουν τα παραπάνω. Την ωραία αύρα στα αποδυτήρια της ομάδας. Το βασικό χαρακτηριστικό των ομάδων του Αλμέιδα ήταν το ισχυρό γκρουπ. Από εκεί ξεκινούν όλα. Όπως είχε τονίσει και στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου το παν γι’ αυτόν είναι οι τέσσερις αρχές της φιλοσοφίας του. Η αυτοθυσία, η αγάπη, η ένωση και το πάθος. Χαρακτηριστικά που θέλει να τα βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις στα Σπάτα και όχι μόνο τις μέρες των αγώνων. Και αυτά φρόντισε να μπολιάσει στους παίκτες του μιλώντας ομαδικά αλλά και στα προσωπικά τετ-α-τετ μαζί τους.

Η συνεργασία με τους ανθρώπους του κλαμπ
Εκτός όμως από την καλή ατμόσφαιρα και τις δυνατές σχέσεις που έχτισε με τους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το διάστημα, ο «Πελάδο» είχε και τη σωστή συνεργασία με τους ανθρώπους του κλαμπ. Από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που δέχθηκε κατευθείαν και τους έξι συνεργάτες του Αργεντινού τεχνικού στο επιτελείο του μέχρι τους υπόλοιπους ιθύνοντες του κλαμπ. Όλοι κούμπωσαν σωστά, υπηρετώντας ο καθένας τον ρόλο του και στο μεταγραφικό κομμάτι, εκεί όπου το περασμένο καλοκαίρι έγινε δυνατή ένεση αναβάθμισης του ρόστερ, ο Αλμέιδα μαζί με τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού έκαναν τις κατάλληλες επιλογές που ενίσχυσαν σε τεράστιο βαθμό την προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αλμέιδα

Η κοινή επιθυμία για μακροχρόνιο πρότζεκτ

Στο τέλος της ημέρας υπήρχε κοινή επιθυμία για επέκταση αυτής της συνεργασίας για πολλά χρόνια ακόμα. Ήταν κάτι που επιζητούσε η ΑΕΚ εξ αρχής ψάχνοντας τον προπονητή – σημείο αναφοράς με τον οποίο θα έμπαινε στην εποχή της Νέας Φιλαδέλφειας και στην ολοκαίνουργια OPAP Arena. Αλλά ήταν και κάτι που είχε επισημάνει αρκετές φορές και ο ίδιος ο Αλμέιδα μιλώντας για μακροχρόνιο πρότζεκτ στην ΑΕΚ. Είχε τονίσει μέσα στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Ελλάδα ότι ήθελε να μείνει για πολύ καιρό στην Ένωση. «Που είναι το συμβόλαιο να υπογράψω», είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου πρόσφατα. Το συμβόλαιο έπεσε στο τραπέζι και το υπέγραψε και όπως είπε και στη δήλωσή του αμέσως μετά: «Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα αγάπης, πάθους και όρεξης να κερδίζεις. Θέλω να είμαι εδώ, θέλω να είμαι στην ΑΕΚ».