Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ και μέσα σε άλλα σχολίασε τις νέες μεταγραφές αλλά και το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά:
Για την διπλή ξαφνική μεταγραφική ανακοίνωση:
«Το έχει αυτό ο τεχνικός διευθυντής. Να προβαίνει σε κινήσεις που δεν αναμένουν πολλοί. Ενισχυθήκαμε σε θέσεις που χρειαζόμασταν. Είναι εκεί που επιλέξαμε να δώσουμε περισσότερη προσοχή. Αποχώρησαν δύο παίκτες και αν βάλουμε την ατυχία με τον Γκάμα τότε τρεις, και ενισχυθήκαμε με δύο. Ο Γκρόμοφ είναι έμπειρος με παρουσίες και γκολ στην Ντιναμό Κιέβου και την Ντνίπρο. Ο Αμπουμπακάρι παρά τα 22 του χρόνια έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ομίλους ευρωπαϊκές διοργάνωσης. Ο Γκρόμοφ παίζει σε διάφορες θέσεις και ο Αμπουμπακάρι στην κορυφή της επίθεσης. Τους περιμένουμε στην Κύπρο για να τελειώσουμε τη συμφωνία μαζί τους και πρέπει να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται έτσι ώστε να μας βοηθήσουν για τον απαιτητικό β’ γύρο και την Ευρώπη. Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές. Τους περιμένουμε και τους δύο αύριο και θα υπολογίζονται στο μεθεπόμενο αγώνα πρωταθλήματος με την Καρμιώτισσα».

Για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: «Το κάθε επόμενο ματς είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Πάμε πολύ καλά με την προπώληση και φαίνεται πως θα έχουμε τον 12ο μας παίκτη στο πλευρό μας. Περιμένουμε πως θα παίξει μπάλα και ο κόσμος να μας σπρώξει στη νίκη. Αναμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο».

Για τα αγωνιστικά: «Θα έχουμε επιστροφές. Για τον Γιάκολις θα είναι το πρώτο ματς που θα μπορεί να βοηθήσει και αν κριθεί από τον προπονητή μας ότι είναι έτοιμος τότε θα τον υπολογίσει. Επιστρέφουν Χριστοφόρου, Λόπες, Γκαρσία, Μάμας και ο μοναδικός που δεν έχει επιστρέψει είναι ο αρχηγός, Ιβάν Τρισκόφσκι. Έχουμε ακόμη δύο προπονήσεις αλλά είναι αρκετά δύσκολα τα δεδομένα για τον αρχηγό».

Αν με ενδεχόμενη νίκη η ΑΕΚ γίνεται φαβορί για το πρωτάθλημα: «Όχι δεν το βλέπω έτσι. Είναι πολλά ακόμα τα εμπόδια που θα έχουμε. Ακόμα και να νικήσουμε και αποσπαστούμε από το ΑΠΟΕΛ δεν θα είμαστε φαβορί. Υπάρχει δρόμος και είναι μακρύς. Είναι κοντά και η Πάφος FC. Όλα τα ντέρμπι είναι τριπλής παραλλαγής. Θα κάνουμε τα πάντα και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

Για το ότι η ομάδα δεν έχει ήττα στο γήπεδο της και το ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στα εκτός έδρας:  «Θέλουμε να προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού το γήπεδο μας. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, θα νικήσει η ομάδα που θα το θέλει πιο πολύ».