Στη χειρότερη δυνατή στιγμή ήρθε για την Ομόνοια η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα. Κι αυτό διότι:
1) Τερματίστηκε το σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών.
2) Διαγράφει την αισιοδοξία που πήγε να δημιουργηθεί στις τάξεις του κόσμου από τα θετικά αποτελέσματα του προηγούμενου διαστήματος.
3) Εκεί που άνοιγε συζήτηση για το αν μπορεί να μπει ξανά στη μάχη του τίτλου, επί της ουσίας την κλείνει. Η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους δεκατρείς βαθμούς.
4) Η απόσταση από την Πάφος FC είναι πλέον στο -10. Αν κρατούσε το -7, τότε θα είχε τη δυνατότητα με νίκη στο επερχόμενο μεταξύ τους παιχνίδι να μείωσε στο -4. Είναι ουσιαστικά διπλή η χαμένη ευκαιρία για τους πράσινους που γκρέμισαν ότι καλό πήγε να δημιουργηθεί (από βαθμολογικής πλευράς) το προηγούμενο διάστημα.
Η αλήθεια ωστόσο για την Ομόνοια είναι πως δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα που την πληγώνει περισσότερο. Το μεγάλο της κόστος είναι τα αρνητικά της αποτελέσματα στον α’ γύρο, που της έχουν αφαιρέσει το περιθώριο λάθους κι απωλειών, με συνέπεια να αποκτάει μεγαλύτερο βάρος η οποιαδήποτε αποτυχία στον β’ γύρο.
Μ’ αυτό καλούνται να ζήσουν οι πράσινοι, που είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν ένα νέο νικηφόρο σερί προκειμένου σε πρώτη φάση, να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη εξάδα. Το επικείμενο παιχνίδι με την Πάφος FC έχει αποκτήσει πλέον διαφορετική (και μεγαλύτερη) σημασία.

Ανδρέας Βεντούρης