Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ στην 19η αγωνιστική της Euroleague (Novasports Prime, 21:00), με μοναδικό στόχο τη νίκη μετά από 5 συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση.
Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το παιχνίδι απέναντι στην ισραηλινή ομάδα, που προέρχεται από την επικράτηση κόντρα στην Παρτιζάν.
«Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς, αλλά χάσαμε από τη Φενέρμπαχτσε. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για 40 λεπτά και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Είναι μια αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα “σκληρό” ματς. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να “διαβάσουμε” την αναμέτρηση για 40 λεπτά», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».
Με τον Αρτούρας Γκουυντάιτις να συμπληρώνει: «Παίζουν με ένα ιδιαίτερο στυλ, αλλάζουν πολλές άμυνες, έχουν πολλούς σούπερ αθλητικούς παίκτες και καλούς γκαρντ. Το κλειδί θα είναι το ίδιο, να παλέψουμε όπως με την Φενέρμπαχτσε και να δείξουμε στους φιλάθλους μας πως είμαστε έτοιμοι. Και φυσικά να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή».
Από την πλευρά της Μακάμπι ο Όντεντ Κάτας ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία αποτελέσματα του Παναθηναϊκού δεν ήταν θετικά, αλλά έπαιξε καλά και άξιζε να πάρει περισσότερα από τα παιχνίδια που έχασε. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, οπότε το να σκεφτόμαστε ότι τα αποτελέσματά του μας δίνουν κάποιο πλεονέκτημα θα ήταν μεγάλο λάθος. Θα χρειαστεί να παραμείνουμε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι και επιθετικοί για να πάρουμε αυτή τη νίκη».
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ διαιτητές θα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρες, Ιλία Μπελόσεβιτς και Νταμίρ Γιαβόρ.