Πιο έτοιμος από ποτέ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεπέρασε το εμπόδιο του Καρέν Χατσάνοφ στα τέσσερα σετ και θα διεκδικήσει την Κυριακή (29/1, 10.30) στη Μελβούρνη τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του!
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.4) έδειξε χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές του, επικράτησε με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 και περιμένει στον δεύτερο major τελικό του (πρώτο στο Australian Open) τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τόμι Πολ (10.30).
Είναι, δηλαδή, πολύ πιθανή η επανάληψη του τελικού του Roland Garros 2021, όπου ο Στεφ είχε προηγηθεί με 0-2, αλλά ο Νόλε κατέκτησε το τρόπαιο παίρνοντας τη νίκη στα πέντε σετ…
Χωρίς καν να παίξει το καλύτερό του τένις στα δύο πρώτα σετ, ο 24χρονος τενίστας… έβαλε το πόδι στο γκάζι όταν χρειάστηκε, προηγήθηκε με 2-0 και μπήκε με αέρα στο τρίτο, όπου πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Όταν, όμως, πλησίασε τη… γραμμή του τερματισμού, δεν μπόρεσε να κλείσει τον αγώνα και σχεδόν από το πουθενά ο Χατσάνοφ έσωσε δύο ματς πόιντ και μείωσε σε 2-1.
Ο Στεφ απέδειξε, ωστόσο, ότι το τρίτο σετ ήταν μια κακή παρένθεση και ανεβάζοντας την απόδοσή του στο τέταρτο έφτασε πανηγυρικά στην πρόκριση, αποφεύγοντας επιπλέον… περιπέτειες. Η αλήθεια είναι ότι είχε διαρκώς υπό πίεση τον 26χρονο Ρώσο (Νο.20) με τις εξαιρετικές επιστροφές του και πλέον μετράει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Αν βρει τον… αφηνιασμένο Τζόκοβιτς στον τελικό, δεν θα είναι το φαβορί για τη νίκη. Με τον τρόπο, όμως, που παίζει αυτές τις δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη (και όχι μόνο) και την πνευματική ετοιμότητα που δείχνει στο court, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να σπάσει το αήττητο σερί του Σέρβου στην Αυστραλία. Και ο ίδιος, άλλωστε, είναι αήττητος τη φετινή σεζόν, με 10-0 σε United Cup και Australian Open!