Όταν μία ομάδα αποτύχει, τότε μέρος της ευθύνης πάει στον τεχνικό διευθυντή. Αυτό έγινε κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21. Τότε η Νέα Σαλαμίνα, υποβιβάστηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί ισοπεδωτική κριτική ο Μάκης Παπαϊωάννου που άλλαξε και πολλούς προπονητές και πολλούς παίκτες, χωρίς η ομάδα να τα καταφέρει.
Το καλοκαίρι του 2021, όταν εκλέγηκε στην προεδρία ο Γιάννος Χρυσοστόμου, πολλοί του ζήτησαν να μην κρατήσει το Μάκη. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος, τον εμπιστεύθηκε λέγοντας του ότι έχει τον λόγο για να φτιάξει μία ομάδα που θα επέστρεφε στην α΄κατηγορία και να ήταν σε θέση μετά να κρατηθεί εκεί.
Ο στόχος της ανόδου, επιτεύχθηκε έστω αν πέρασε από συμπληγάδες και έφερε την αλλαγή προπονητή ( Πουρσαϊτίδης αντί Παπαβασιλείου) και σήμερα βλέπουμε τη Νέα Σαλαμίνα να θεωρείται και να είναι η ομάδα-έκπληξη αφού όχι μόνο θα είναι και τη νέα σεζόν στην α’ κατηγορία ( αυτός ήταν ο αρχικός στόχος) παρά μόνο δικαιούται να κάνει όνειρα μέχρι την πρώτη 6άδα της βαθμολογίας αλλά και διάκρισής στο κύπελλο.
Ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» κατάφερε από «ανεπιθύμητος» για πολλούς Σαλαμιναίους, να τυγχάνει της απόλυτης σχεδόν αναγνώρισης.
Το οικονομικό εκτόπισμα της Νέας Σαλαμίνας, δεν του πρόσφερε την άνεση για να κάνει κάποιες υπερβάσεις στις μεταγραφές. Κατάφερε όμως, να διαχειριστεί με σύνεση τα χρήματα που είχε από τη διοίκηση. Πόνταρε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έφυγαν σαν «ξοφλημένο» και σε μεγάλη σχετικά ηλικία, πόνταρε επίσης σε ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στη β΄κατηγορία, πόνταρε και σε ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες, δίχως να είναι κάποια μεγάλα ονόματα.
Και επειδή, η δουλειά του τεχνικού διευθυντή, αξιολογείται και κρίνεται μέσω αποτελεσμάτων, τότε οι 31 βαθμοί της Νέας Σαλαμίνας στο πρωτάθλημα συν η πρόκριση στο κύπελλο, σημαίνουν ότι κέρδισε ήδη το πρώτο μεγάλο στοίχημα ο Μάκης, ο οποίος στο μεταξύ, είχε ζητήσει από τη διοίκηση να επαναφέρει τον Πουρσαϊτίδη στον πάγκο, κάτι που έγινε πριν από ένα χρόνο (βλέπε 27 Ιανουαρίου 2022) πιστεύοντας ότι μπορούσε να επαναλάμβανε την πορεία του 2019-20.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο Μάκης Παπαϊωάννου, δικαιούται να αισθάνεται απόλυτα ήσυχος με τη συνείδηση του.
Δικαιούται επίσης να λέει ότι κατάφερε να επανορθώσει και δικά του λάθη. Αυτό που καλείται να κάνει από εδώ και πέρα, είναι να συνεχίσει να βαδίζει χωρίς μεγάλα λόγια αφού η συνταγή των χαμηλών τόνων ( ο μόνος πρωταγωνιστής της Νέας Σαλαμίνας που δεν μιλά) έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου