Το SDNA πήρε το report για τον Αλ Τάμαρι από τον Έλληνα τεχνικό, Γιώργο Κωστή, o οποίος «έζησε» (εκ των έσω) τον διεθνή Ιορδανό μεσοεπιθετικό τον πρώτο χρόνο της παρουσίας.
Ο 25χρονος διεθνής Ιορδανός εξτρέμ της Λέουβεν αποτελεί μεγάλο στόχο του «τριφυλλιού» και φυσικά ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει την τιμητική του στο μεταγραφικό ρεπορτάζ των «πρασίνων».
Το SDNA πήρε το report για τον Αλ Τάμαρι από έναν προπονητή που τον «έζησε» εκ των έσω τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ την σεζόν 2018-19 κι έπειτα από τη μεταγραφή του από την Σαμπάμπ Αλ Όρντον στην κυπριακή ομάδα.
Ο Γιώργος Κωστής που πρόσφατα αποχώρησε από την κινέζικη Cangzhou Mighty Lions, ήταν στο τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ την πρώτη χρονιά του Αλ Τάμαρι στην ομάδα της Λευκωσίας.
Κι  ασφαλώς ο Έλληνας τεχνικός έχει προσωπική άποψη για τον παίκτη που βρίσκεται μεταγραφικό….σημάδι του Παναθηναϊκού και του άλλοτε συμπαίκτη του Κωστή στον Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
«Ο Αλ Τάμαρι είναι ένας πανέξυπνος και ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής με σπουδαίο ταλέντο. Το μεγάλο του προσόν είναι η ικανότητα του στο ένας εναντίον ενός. Ικανότητα που την συναντάς σε μεγάλους παίκτες.
Ο συνδυασμός της ταχύτητας με την υψηλή τεχνική κατάρτιση, τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο ποδοσφαιριστή για τις αντίπαλες άμυνες…».
– Για την θέση που «κολλάει» στον Αλ Τάμαρι και αποδίδει καλύτερα:
«Η θέση του είναι δεξιός εξτρέμ. Χρησιμοποιεί πολύ καλά το αριστερό πόδι, συγκλίνει προς τα μέσα και δημιουργεί…ρήγματα με την ταχύτητα και την τελική πάσα στις αντίπαλες άμυνες.
Επειδή οι σέντρες δεν είναι το μεγάλο του ατού, αποδίδει πολύ καλύτερα αγωνιζόμενος ως δεξιός εξτρέμ με ανάποδο πόδι. Στο αριστερό φτερό εγκλωβίζεται.
Μπορεί να παίξει κι ως δεύτερος επιθετικός ακόμα και ως καθαρόαιμος φορ».
– Για τη χρησιμότητα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που οι «πράσινοι» καταφέρουν να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους:
«Ο Αλ Τάμαρι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Θα έλεγα μάλιστα πως μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας και να εξελιχθεί σε παίκτη – αποκάλυψη, έτσι και καταφέρει να…κολλήσει στο αγωνιστικό πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς».