Το είχε πει ο Τιερί Ανρί. «Δεν αμφιβάλλω για τον Ενκέτια, έχει έναν τρόπο να σκοράρει όταν παίζουμε εντός έδρας». Αυτό ακριβώς συνέβη και κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ο Άγγλος ξεκίνησε βασικός, σκόραρε για 11η σερί φορά στο «Έμιρεϊτς», έχοντας μάλιστα χρειαστεί μόλις πέντε σουτ περισσότερα στο εν λόγω εύρος παιχνιδιών, για να πανηγυρίσει με την φανέλα της Άρσεναλ!
Μπορεί ο Έντι Ενκέτια να μην είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Τουλάχιστον όσα έχει την δυνατότητα να πράξει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Είναι προφανές και ακριβώς για αυτό τον λόγο, δεν πρέπει να μπαίνουμε στην διαδικασία να τους συγκρίνουμε.
Έχει άλλα χαρακτηριστικά, είναι φορ περιοχής, μπορεί να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του και δεν έχει την οξυδέρκεια ή την… εμπειρία του Βραζιλιάνου, να αντιληφθεί πως σε μία συνθήκη δύο εναντίον τρεις, δεν είναι απαραίτητο να μπει στην διαδικασία να σουτάρει.
Το έχει αυτό, θέλει να τελειώνει τις φάσεις, πράγμα που ναι μεν δεν είναι πάντα καλό, αλλά δεδομένα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του. Μία αρετή που ξεδίπλωσε και στο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όταν «ρόλαρε» υπέροχα, έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η αλήθεια είναι πως ήταν θετικός σε ολόκληρη την συνάντηση, αλλά με το γκολ που πέτυχε, άντλησε και ο ίδιος ψυχολογία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά κάτι. Όταν ξεκινά βασικός στο «Έμιρεϊτς», σκοράρει. Πάντα!
Για την ακρίβεια, το έκανε για 11η συνεχόμενη φορά, την στιγμή που για να φτάσει τα 11 γκολ στην έδρα της Άρσεναλ, χρειάστηκε μόλις 16 τελικές προσπάθειες εντός στόχου. Είναι… ακραίος ο αριθμός! Αν βρει εστία, σκοράρει ο Έντι Ενκέτια και κάπως έτσι, «λύνει» και τα χέρια του Μικέλ Αρτέτα, ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Τουλάχιστον όσον αφορά τα ματς του «Έμιρεϊτς», η Άρσεναλ γνωρίζει πως αν ο νεαρός Άγγλος είναι καλά και ξεκινήσει βασικός, με κάποιο τρόπο, θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα!