Ο αποκλεισμός της Πορτογαλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ και η δήλωση του Λιονέλ Μέσι για το 5ο και τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο σήμανε το τέλος εποχής για μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε πικραμένος από το 5ο του Μουντιάλ έχοντας ως καλύτερη διάκριση την 4η θέση το 2006 στη Γερμανία. Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει στο Κατάρ με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Το όνειρο που έσβησε

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Μουντιάλ 2022 πολλοί έσπευσαν να βγάλουν τα πιθανά ζευγάρια του τελικού.

Το Βραζιλία-Αργεντινή δεν θα μπορούσε λόγω κλήρωσης να προκύψει πάρα μόνο στον ημιτελικό αλλά η σελεσάο φρόντισε να χάσει από την Κροατία και έτσι η κόντρα της με την Αργεντινή να έχει ακόμη ως επίλογο το Μουντιάλ του 1990.

Ένα ζευγάρι που θα μπορούσαμε να δούμε στον τελικό ήταν αυτό της Αργεντινής με την Πορτογαλία. Ποιος δεν θα ήθελε να κλείσει μια εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τον Λιονέλ Μέσι να παλεύει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το τρόπαιο;

Αυτοί οι δύο εδώ και 20 χρόνια έχουν κυριαρχήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ και οι εταιρείες που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο “θησαύρισαν” από την “κόντρα” τους.

Η ιστορία όμως έγραψε ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν θα παίξει ποτέ αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε Μουντιάλ. Η Πορτογαλία δεν είχε συναντήσει ποτέ πριν το Κατάρ την Αργεντινή στο τουρνουά και όσοι ήλπιζαν αυτό να γίνει στη Ντόχα και μάλιστα στον τελικό απλά έκαναν όνειρα.

Το 2011 η Αργεντινή νίκησε την Πορτογαλία με 2-1 σε διεθνές φιλικό παιχνίδι με τους δύο σταρ να βρίσκουν δίχτυα (ο Ρονάλντο ισοφάρισε σε 1-1, ο Μέσι έδωσε την ασίστ στον Ντι Μαρία για το 1-0 και έκανε με πέναλτι στις καθυστερήσεις το 2-1).  Ενώ έπαιξαν ξανά το 2014 με τους Πορτογάλους να επικρατούν  1-0 με γκολ του Γκερέρο.

Portugal vs Argentina 2-2 | All Goals & Extended Highlights (Last Matches)

Το Champions League
Επί της ουσίας η κόντρα του Μέσι με τον Ρονάλντο είναι η “μάχη” της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα αλλά και η “μάχη” για την “Χρυσή Μπάλα”.

Ο Αργεντινός κέρδισε 7 και ο Πορτογάλος 5! Κάθε χρόνο πάλευαν για να πάρουν στα χέρια τους τη “Χρυσή Μπάλα” και ο απόφοιτος της Λα Μασία τα κατάφερε καλύτερα από το παιδί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στην Ισπανία έπαιξαν σε τελικούς Κυπέλλου και Σούπερ Καπ αλλά ο σπουδαιότερος τελικός που έπαιξαν ποτέ ως αντίπαλοι ήταν εκείνος του Champions League του 2009.

Στη Ρώμη η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα συνάντησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ και επικράτησε με 2-0. Τόσο ο Μέσι όσο και ο Ρονάλντο ήταν βασικοί για τις ομάδες τους με τον Λιονέλ να πετυχαίνει όμως το 2ο γκολ της Μπαρτσελόνα και τον Κριστιάνο να μένει… άκαπνος.

Barcelona 2-0 Manchester United - UCL Final 2009 - Leo Messi's Header - Full HD

Σε συλλογικό επίπεδο οι δύο παίκτες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ίσως και τα επόμενα χρόνια αλλά δύσκολα να τους δούμε ξανά απέναντι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης! Ίσως να τους δούμε στο MLS.

Για την ιστορία ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησαν από έναν μεγάλο τίτλο με τις εθνικές τους ομάδες. Ο ένας το Copa America το 2021 και ο άλλος το Euro το 2016.

Τώρα περιμένουμε να δούμε εάν ο Μέσι κερδίσει και το Μουντιάλ. Σίγουρα δεν θα έχει απέναντι του στον τελικό τον Ρονάλντο!