Η δήλωση του Σταύρου Παπασταύρου την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έλεγε:
«Η ανακατασκευή του «Ηλίας Πούλλος» αποτελεί ένα όνειρο για όλους μας, αλλά και ένα από τα βασικά έργα υποδομής που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Το νέο προπονητικό κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα έργο που θα μας ανεβάσει επίπεδο και θα συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια για να είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ κυρίαρχη στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουμε καταθέσει τα απαραίτητα στοιχεία στην Πολεοδομία, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και οδούς. Αυτό ήταν εξαρχής το κύριο μέλημά μας, δηλαδή να κινηθούμε νομότυπα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες άδειες ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τα επόμενά μας βήματα. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα μετατρέψει το «Ηλίας Πούλλος» σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο. Το κόστος του εκτιμούμε πως θα ανέλθει στα 5 εκατομμύρια ευρώ».
Μετά από 28 μήνες δεν προέκυψε καμία εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι έγιναν οι γραφειοκρατικές κινήσεις.
Ο λόγος της καθυστέρησης, είναι πλέον γνωστός και έχει να κάνει με την ασυμφωνία εταιρείας και σωματείου, στην γνωστή πρόταση Παπασταύρου.
Ο πρόεδρος της εταιρείας άλλωστε, το έκανε ξεκάθαρο στην τελευταία του επίσημη τοποθέτηση.
«Μπορούμε να φτιάξουμε γήπεδο σε τρία χρόνια, αλλά δεν μπορώ να βάζω εκατομμύρια για το γήπεδο ή το προπονητικό κέντρο και μια μέρα να τα δώσω πίσω».
Γίνεται αντιληπτό, ότι όσο αιωρείται η διαφορά εταιρείας και σωματείου, δεν θα γίνει οτιδήποτε στο προπονητικό κέντρο και ουσιαστικά, έχουν σταματήσει όλες οι ενέργειες από πλευράς εταιρείας.
Ευελπιστούν πάντως στην Ομόνοια, ότι εντός του 2023 θα προκύψει εξέλιξη στο γνωστό επίμαχο θέμα ( βλέπε νέα συμφωνία) ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να περάσουν οι «πράσινοι» στο επόμενο βήμα, για το υπερσύγχρονο αθλητικό τους κέντρο.