Για τον αγώνα με τον Άρη, τη διαιτησία, τον Μπλουμ και την ενίσχυση αλλά κι ότι αφορά το ΑΠΟΕΛ, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για τη διαιτησία: «Να πω πρωτίστως ότι η φιλοξενία ήταν ΑΨΟΓΗ, με κεφαλαία γράμματα. Τα πάντα σε αυτό το όμορφο παιχνίδι άλλαξαν, στην τελευταία φάση του αγώνα. Θέλουμε να παραθέσουμε μία αλληλουχία γεγονότων. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι χειρότερο από πέρυσι. Οι ξένοι διαιτητές είναι καλύτεροι και πιο έμπειροι από τους Κύπριους, αλλά αυτό που συμβαίνει στο VAR είναι πιο τραγικό. Υπάρχει θέμα αντίληψης, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Είτε γιατί κάποιος δεν έχει την αντίληψη να βλέπει κάποια πράγματα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα. Να μην πιστέψουμε το δεύτερο, αλλά αν συμβαίνει το πρώτο σημαίνει δεν μπορείς να βελτιωθείς. Ο φακός έδειξε τη φάση και η δουλειά του VARίστα είναι να διορθώσει το διαιτητή, κάτι που δεν έγινε χθες.
Περιμένουμε την ανάλυση της Επιτροπής Διαιτησίας για τις δύο φάσεις πέναλτι σε 30 δευτερόλεπτα. Εμείς αμφισβητούμε ότι είδε ο VARίστας τη φάση με την αγκωνιά του Μουσούντα στον Σατσιά. Είπαμε να εξηγούμε στον κόσμο για να αποβάλουμε την προκατάληψη. Είναι ξεκάθαρη παράβαση εντός παιδιάς και είναι πέναλτι. Ο διαιτητής είχε πλάτη, δεν είδε την αγκωνιά, αλλά ο VARίστας κι ο βοηθός του έπρεπε να τη δουν. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τις φάσεις, η αντίληψη είναι η ίδια στον κόσμο. Στον αγώνα Ακρίτας-Ν.Σαλαμίνα, ο διαιτητής δεν είδε μια αγκωνιά στην περιοχή. Τον φώναξε ο VARίστας, είδε τη φάση ο διαιτητής κι έδωσε το πέναλτι. Στην ανάλυση, ειπώθηκε ότι ορθά έδωσε το πέναλτι. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα πει η Επιτροπή για τη δική μας φάση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι διαιτητές, αλλά και οι VARίστες. Κάθε αγωνιστική έχουμε τα ίδια θέματα και συζητήσεις. Κάνουμε σύγκριση των ξένων διαιτητών και μας πιάνει κατάθλιψη. Υπάρχουν και καλοί διαιτητές, αλλά υπάρχουν κάποιοι που τους διάλεξε ο Μάζιτς, τους έχει σαν τα πουλέν του και δεν μπορούν να διορθωθούν. Κάναμε ολόκληρη γενική συνέλευση, περάσαμε μια περίοδο Μουντιάλ που οι περισσότεροι ξένοι διαιτητές ήταν αδρανείς και φέραμε ελάχιστους, πλέον δεν φέρνουμε κανέναν».

-Αν θα υπάρξει άλλη αντίδραση πέραν του βίντεο: «Αντίδραση υπάρχει ήδη για το πού έπρεπε να μιλήσει. Τι να κάνουμε, να καταγγείλουμε τον VARίστα; Είναι απόφαση προέδρου αυτό το πράγμα. Τι να γίνει άλλο δηλαδή;».

-Για τον αγώνα: «Έγινε μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Είχαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ξέραμε ότι ήταν δύσκολη η αποστολή μας απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Όσοι αγωνίστηκαν, φάνηκε ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Σταματήσαμε ένα νικηφόρο σερί, μας απογοητεύει αλλά υπάρχουν κι άλλα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο. Κλείνουμε το χρόνο στην πρώτη θέση, έστω και ισόβαθμοι. Έχουμε βάθος, αλλά οκτώ παίκτες ήταν εκτός που θα μπορούσαν να ήταν στην 11άδα. Αποτέλεσμα που σε διατηρεί στην κορυφή, είναι αποδεκτό».

-Για τον Μπλουμ κι αν αποχωρεί, αλλά και τις κινήσεις ενίσχυσης: «Είχε εκφράσει πριν ένα μήνα την πρόθεση να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους. Απ’ εκεί και πέρα, μετά την πρώτη ενημέρωση, δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Η πληροφορία που υπάρχει στο διαδίκτυο είναι αυτό που έχει συμβεί εδώ κι αρκετές μέρες. Δεδομένο όμως δεν υπάρχει. Συνιστώ υπομονή για όλα τα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό, είτε προσθήκες είτε αποχωρήσεις. Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής».

-Για τους τραυματίες: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τώρα, μόνο να ευχηθούμε. Ο Μάριος Ηλία επιστρέφει αφού είχε ίωση. Ο Βιγιαφάνες θα είναι έξω για 5-7 βδομάδες. Θεωρώ θα έχουμε τους Εφραίμ και Φεράρι. Ο Δώνης από τη Δευτέρα μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα, όμως ο κ.Μιλόγεβιτς είναι προπονητής που δεν χρησιμοποιεί όσους δεν είναι 100% έτοιμοι. Ο Πολυκάρπου είχε δεχθεί μια γονατιά στην προπόνηση, θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Αδυνατώ να απαντήσω για Κοσταντίνοφ και Ντβάλι. Δεν φαίνεται πως έχουν κάτι το σοβαρό. Θα περάσουν από διαγνωστικό έλεγχο κι ελπίζω ότι δεν θα είναι κάτι το σοβαρό».