Μιλώντας στην ιστοσελίδα ukrfootball.ua, ο προπονητής της Ντνίπρο Ολεκσάντρ Κούτσερ μίλησε για τους αγώνες του καλοκαιριού με την ΑΕΚ, αλλά και τους επόμενους τον ερχόμενο Φεβρουάριο για τα νοκ άουτ του Europa Conference League.

– Ας μιλήσουμε λίγο για τις διεθνείς εμφανίσεις της Ντνίπρο. Τι πήγε στραβά στα Κύπελλα Ευρώπης, εννοώ τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην ΑΕΚ; Ήταν έλλειψη ψυχραιμίας, υποτίμηση του αντιπάλου ή κάτι άλλο;
«Σίγουρα δεν υπήρξε καμία υποτίμηση του αντιπάλου. Για τους περισσότερους παίκτες μας, αυτή ήταν η πρώτη τους διεθνής εμπειρία. Τα συναισθήματα και η μεγάλη επιθυμία να εκφραστεί κανείς, μερικές φορές ξεφεύγει. Το μερίδιο του λάθους σε διεθνείς αγώνες βαραίνει πολύ, εκεί τιμωρούνται αμέσως τα λάθη.
Στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ σκόραρε από το ημίχρονο και μας έλειπε η ψυχραιμία κάπου στην τελική φάση. Χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι με 3-0. Έκαναν τρία γκολ από τρία σουτ, και εμείς κάναμε 20, αλλά δεν πετύχαμε ούτε ένα. Σε τέτοια ματς χρειάζεται ψυχραιμία για να ανοίξεις την άμυνα αν κλείσει ο αντίπαλος.
Μετά τα ματς με την ΑΕΚ μιλήσαμε για αυτό το θέμα, τα παιδιά κατάλαβαν τα πάντα και άρχισαν να παίζουν πιο αυστηρά και πιο προσεκτικά στο Conference League. Ακολούθησαν νίκες και εμφανίστηκε η εμπιστοσύνη στις δικές τους ικανότητες».

– Η Ντνίπρο έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία και η μοίρα σου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να αντιμετωπίσεις την ΑΕΚ. Πώς αντέδρασες στην κλήρωση του Conference League για τους «16», όπου η ομάδα σου κληρώθηκε ξανά με τους Κύπριους;
«Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες μου θα έχουν μεγάλη επιθυμία να εκδικηθούν, όπως όλοι μας. Αλλά δεν θα είναι εύκολο να γίνει αυτό, γιατί το πρωτάθλημα της Κύπρου θα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ΑΕΚ έχει αγώνες στα πόδια και είναι σε καλή κατάσταση. Θα είναι δύσκολο για μας γιατί θα τους παίξουμε μετά τη διακοπή στο πρωτάθλημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να χαρούμε τους φιλάθλους μας».