Χριστούγεννα ημέρα, πήραν το δώρο τους οι ΑΕΚτζήδες από τη διοίκηση. Λουΐς Γκουστάβο και Άνταμ Γκιούρτσο, ανανέωσαν μέχρι το 2025 με δύο από τους πιο πολύτιμους παίκτης της ομάδας να συνεχίζουν στα κιτρινοπράσινα. Αμφότεροι, ήρθαν στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 και άφησαν το… στίγμα τους με την πρώτη. Έπιασαν αμέσως! Ο Γκιούρτσο έδειξε τη φοβερή ποιότητα του, και το πόσα… κοντάρια μπάλας ξέρει και έγινε γρήγορα ένας εκ των αγαπημένων της κερκίδας. Τα νούμερα του 31χρονου Ούγγρου, ακόμα πιο εντυπωσιακά. 47 ματς, 13 γκολ (μερικά εξ αυτών καθοριστικότατα) και 6 τελικές πάσες.
Από την άλλη, ο Λέδες, ήρθε για τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει με το πάθος του, τα τρεξίματα του, τα χιλιόμετρα που διανύει αλλά και τα εξαιρετική του κτυπήματα. Ο Πορτογάλος «εξολοθρευτής τσέπης» μέσα σε μόλις δύο σεζόν μετρά έως τώρα 59 συμμέτοχές 2 γκολ και τέσσερεις ασίστ με την ομάδα της Λάρνακας.
Η εικόνα τους ήταν και είναι τέτοια που δεν άφησαν άλλα περιθώρια στον Τσάβι Ρόκα παρά μόνο να τους κρατήσει στην «Αρένα», όπως και έκανε!

Θράσος Δημητρίου