Διαβάστε το άρθρο του προπονητή ποδόσφαιρού Ανδρέα Μουσκάλλη για τη Λάρνακα.
Αναλυτικά:
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Σταύρος Σταύρου εξέφρασε την ικανοποίηση του, αναφέροντας «ότι ο καιρός που οι ομιλίες των Γενικών Συνελεύσεων του Επιμελητηρίου Λάρνακας περιλάμβαναν μόνο πλάνα, σχέδια κι’ ευχολόγια έχει παρέλθει. Πλέον όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου , μιλάμε για ουσιαστική πρόοδο και ανάπτυξη με απτά αποτελέσματα, για έργα που θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη και πολλές θέσεις εργασίας».
Αυτά τα πολύ ευχάριστα και χαρμόσυνα λόγια, μηνύματα και αναφορές έγιναν από τον πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας κατά την διάρκεια της Ετήσιας Συνέλευσης του Επιμελητηρίου. Μετά την Τουρκική Εισβολή και την προσφυγοποίηση χιλιάδων πολιτών στις ελεύθερες περιοχές, παρέμεινα με την οικογένεια μου στην Λάρνακα, όπως και πάρα πολλοί πρόσφυγες. Είναι αλήθεια ότι  η Λάρνακα ήταν πάντοτε υποβαθμισμένη και υποτιμημένη για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν προτίθεμαι να αναλύσω.
Για να είμαι ειλικρινής ένοιωθα πάντοτε μια αδικία για την πόλη μου και τους πολίτες της, από την διαχρονική αντιμετώπιση που απολάμβανε. Η Λάρνακα για εμάς τους πρόσφυγες είναι η δεύτερη μας πατρίδα, γιατί μας αγκάλιασε και μας βοήθησε  στην παραπέρα ζωή μας, μετά την προσφυγοποίηση μας και τις δραματικές στιγμές  που βιώναμε. Αγαπούμε και νοιαζόμαστε για  την Λάρνακα και τους κατοίκους της , σεβόμαστε την Ιστορία και τον Πολιτισμό της. Κάθε επιτυχία της πόλης χαιρόμαστε και λυπούμαστε σε κάθε αποτυχία της.
Το ότι η Λάρνακα αλλάζει εποχή, το ότι η Λάρνακα παύει πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής, το ότι η Λάρνακα απαιτεί και διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματα της, είναι ηλίου φωτεινότερο. Τα μεγάλα  και μικρά έργα υποδομής που έγιναν στην πόλη, στα μέγιστα έργα, όπως την απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών, την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας και την κατασκευή του  δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας , αλλάζουν την εικόνα μιας πόλης η οποία ομολογουμένως βρισκόταν σε παρακμή.
Δεν είναι ντροπή να παραδεχόμαστε γεγονότα, δεδομένα και πικρές αλήθειες  και ταυτόχρονα να αναλύουμε αντικειμενικά και σφαιρικά την διαχρονική πορεία και εξέλιξη της πόλης. Οι πολίτες της Λάρνακας νοιώθουν ακόμα μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και ενθουσιασμό, όταν μεταξύ των άλλων αναπτυξιακών έργων, προωθούνται η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής, η δημιουργία των πάρκων  «Σαλαμίνα » και καλλιτεχνών «Μεσόγειος» και η αποκατάσταση των προσόψεων στην Π. Πασά. Επίσης ξεκίνησαν ή βρίσκονταν στο στάδιο τελικής ωρίμανσης , δέκα νέα έργα υποδομής. Ένα σπουδαίο έργο που αναμένεται είναι η ολική αναδιαμόρφωση του Παττίχειου.
Είναι γνωστό στους συμπολίτες μου , ότι ολοκληρώθηκαν πρόσφατα έργα , όπως το σύμπλεγμα Ζουχουρί, ο πολυδύναμος χώρος Δημιουργικής Πρόνοιας και Πολιτισμού αλλά και η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας η οποία θα λειτουργήσει  πολύ σύντομα. Ως πολίτες της Λάρνακας μέσα στην οποία ζούμε εμείς , τα  παιδιά και τα εγγόνια μνας, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία της πόλης.
Αναγνωρίζουμε πλήρως τα γεγονότα και τις θετικές εξελίξεις για την πορεία της. Παρακολουθούμε στενά τις ραγδαίες εξελίξεις και βλέπουμε την μεγάλη της ανάπτυξη και ονειρευόμαστε την μελλοντική πορεία της.
Δεν είναι καθόλου υπερβολή να αναφερθεί ότι η πόλη της Λάρνακας , περνά μια πολύ καλή και καρποφόρα περίοδο.
Μεγάλη συνεισφορά σ’ αυτή την μεγάλη ανάπτυξη της πόλης, έχουν τα τοπικά οργανωμένα σύνολα  και θεσμοί. Ο Δήμος Λάρνακας , η επιτροπή το ΕΒΕ Λάρνακας η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και άλλα τοπικά σύνολα.
Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός , μια ομοψυχία , υπευθυνότητα και όραμα σ’ όλους αυτούς τους σχηματισμούς. Ο Δήμαρχος Λάρνακας με την συμπεριφορά, τις δραστηριότητες και ενέργειες του, κέρδισε την εκτίμηση όχι μόνο των συνεργατών του, αλλά και ολόκληρης της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με την δραστηριότητα και τις αποφάσεις του , δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και πρόοδο  της Λάρνακας. Μεγάλη επίσης η συνεισφορά ντόπιων  επιχειρήσεων και εταιρειών στην γενικότερη ανάπτυξη  της πόλης.
Όλα τα έργα που έγιναν και θα γίνουν στην Λάρνακα δημιουργούν το νέο πρόσωπο της πόλης, ένα πρόσωπο ζεστό , όμορφο , φιλόξενο, το οποίο έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030.
Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα σ’ όλους . Καλή απελευθέρωση.
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου»