Στην ΑΕΛ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ομάδα θα προβεί και στις τέσσερις αλλαγές από τον κατάλογο Α’ τον Ιανουάριο. Η εικόνα που έχει βγάλει η ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο δεν ήταν και η καλύτερα και έδειξε και αδυναμίες κάτι που χρήζει άμεσης ενίσχυσης. Ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι η ομάδα παρουσιάζεται χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και περιμένει ατομικές εξάρσεις από ποδοσφαιριστές για να δημιουργήσει.
Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι σε συνεννόηση με τον Ανδρέα Σοφοκλέους, ξέρει τι ψάχνει και ήδη κινούνται για κάποιες περιπτώσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι θα ενισχυθούν με σέντερ φορ, δύο εξτρέμ, ενώ η τέταρτη θέση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του Φιλίποβιτς. Με τον Μπάστο να είναι εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς, η ομάδα της Λεμεσού έχει μείνει με τους Τεσέϊρα και Μπιλοβάρ ως επιλογές στο κέντρο της άμυνας. Ο Φιλίποβιτς θεωρητικά θα είναι έτοιμος τον Ιανουάριο και εναπόκειται στην ΑΕΛ να δει τι θα κάνει με την περίπτωση του. Αν θα ρισκάρει μαζί του και θα υπολογίζεται ως λύση στον κέντρο της άμυνας ή αν θα πάει σε κάτι πιο σίγουρο και θα διαγράψει  τον Γερμανό αμυντικό.
Από εκεί και μπρος με δεδομένο ότι ο Μπάστο έχει διαγραφεί, θα πρέπει να βρουν λύσεις με τουλάχιστον ακόμα τρεις περιπτώσεις. Θα ήταν αφελές την δεδομένη στιγμή να αρχίσει η ονοματολογία για το ποιος θα μπορούσε να αποχωρήσει καθώς τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Αριστείδου Μιχαήλ