Δίχως αμφιβολία ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ θα έχουν στραμμένα πάνω τους τα βλέμματα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου στον τελικό του Μουντιάλ (18/12, 17.00).
Η Opta με τη βοήθεια των αριθμών παρουσίασε τα πεπραγμένα τους στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Δηλαδή, σε εκείνο της Ρωσίας το 2018, αλλά και όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα στα γήπεδα του Κατάρ.
Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Έμπαπε έχουν παρόμοιους αριθμούς, αλλά όχι σε ίδιο αριθμό αγώνων. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η Γαλλία απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2018 την Αργεντινή στη φάση των “16”.
Έτσι, από την μία ο Λιονέλ Μέσι μετρά 10 συμμετοχές και ο Κιλιάν Εμπαπέ 13. Αμφότεροι έχουν συμμετοχή σε 11 γκολ των ομάδων τους με τον Αργεντινό να έχει 6 γκολ και πέντε ασίστ, ενώ ο Γάλλος έχει 9 γκολ και δύο ασίστ.
Ο Λιονέλ Μέσι έχει δημιουργήσει 28 ευκαιρίες, ενώ μετρά 38 επιτυχημένες ντρίπλες. Από την πλευρά του ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει φτιάξει 20 ευκαιρίες, αλλά μετρά 53 επιτυχημένες ντρίμπλες.
Αυτοί είναι μερικοί από τους αριθμούς τους μέχρι τώρα και μένει να δούμε πώς θα διαφοροποιηθούν μετά τον τελικό της Κυριακής.