Η ΑΕΚ πέτυχε επί του Απόλλωνα την 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και 6η συνεχόμενη στην «Αρένα», που ήταν και η δυσκολότερη στη σεζόν, αλλά ενδεχομένως και η σημαντικότερη.
Μ’ αυτή την επιτυχία, η ομάδα της Λάρνακας αποκτάει μεγαλύτερη δυναμική ενόψει της συνέχειας και είναι ήδη δεδομένο ότι θα βγει πολλαπλά ωφελημένη, αφού θα εκμεταλλευτεί τα όποια αποτελέσματα στα άλλα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής. Αύξησε επίσης τη διαφορά της από τον Απόλλωνα στο +6 και γενικώς δείχνει ότι εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, είναι ικανή να επανέλθει γερά στη μάχη του τίτλου, ιδίως όταν θα αποκτήσουν ξανά ρυθμό συγκεκριμένα βασικά στελέχη της.
Είναι αλήθεια ότι υπέφερε σε κάποια διαστήματα από την ομάδα της Λεμεσού, κυρίως από το 70’ και μετά. Θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το δικό της καλό διάστημα αφότου προηγήθηκε στο σκορ, ώστε να σκοράρει και δεύτερο γκολ και να μην παίξει με τη φωτιά. Φάνηκε για άλλη μία φορά η μεγάλη κλάση του Κέναν Πίριτς στην απόκρουση του 75’, ενώ εξαιρετικός ήταν σε ακόμη ένα ματς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πέρα Πονς και δεν αναφερόμαστε βεβαίως στο (νικητήριο) γκολ που πέτυχε, αλλά στην συνολική του απόδοση.
Κρατάει τη νίκη, τα θετικά και τα οφέλη της και καλείται από ‘δω και μπρος να σταθεροποιήσει περισσότερο την απόδοσή της σε ένα ψηλό επίπεδο για να συνεχίσει συνάμα και στο δρόμο των επιτυχιών, όπου βαδίζει εδώ και τέσσερεις διαδοχικές αγωνιστικές…

Ανδρέας Βεντούρης