Μετά τον τραυματισμό του Ιβάν Τρισκόφσκι ο Όμρι Άλτμαν βγήκε μπροστά, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Την…μπαγκέτα είχε στα χέρια του και ο Ράφα Λόπες και για να ακριβολογούμε, η άνοδός του άρχισε πριν και το πρόβλημα του αρχηγού.
Ο Πορτογάλος πέτυχε το καθοριστικό τρίτο γκολ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με το οποίο έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ΑΕΚ, όπως καθοριστικό ήταν και το γκολ εναντίον της Ντιναμό Κιέβου (το δεύτερο στο ματς), ενώ ήταν αυτός που με το γκολ του έδωσε στην ομάδα της Λάρνακας την ισοπαλία (και 210.000 ευρώ) στον αγώνα με τη Ρεν στη Γαλλία! Τελευταίο του γκολ κόντρα στον Ακρίτα, με το οποίο άνοιξε το σκορ και το δρόμο προς τη νίκη, ενώ σκόραρε και κατά της ΑΕΛ, αλλά (ορθώς) ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Δεν είναι ψέμα να αναφέρουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του συνοδεύτηκε από αμφισβήτηση, η οποία διατηρήθηκε (ή μάλλον αυξήθηκε) και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δείχνει ωστόσο ότι μπορεί να βοηθήσει αφού όλα τα γκολ που πέτυχε έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να έχει και την ανάλογη συνέχεια…

Ανδρέας Βεντούρης