Με «φύλακα-άγγελο» τον Σέζνι που έπιασε τα πάντα και δημιουργό-εκτελεστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Πολωνία νίκησε με 2-0 τη Σαουδική Αραβία και έκανε μπάσιμο πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ.
Η Σαουδική Αραβία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς. Στο 13′ ο Αμπντουλχαμίντ έσπασε την μπάλα στον Κάνο, ο οποίος έπιασε ωραίο πλασέ με τον Σεζνι να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Για να έρθει στο 19′ μία απόφαση του Βραζιλιάνου ρέφερι, Βίλτον Σαμπάιο να κρατήσει «ζωντανούς» στο παιχνίδι τους Πολωνούς. Αναφερόμαστε στο ξεκάθαρο φάουλ του Κας με τον αγκώνα στο πρόσωπο του αντιπάλου του. Μαρκάρισμα τουλάχιστον για 2η κίτρινη κάρτα, αν όχι απευθείας κόκκινη, όπου θα έπρεπε να παρέμβει ο VAR με τον Πολωνό διεθνή που είχε την πρώτη κίτρινη στο 16′ να μένει στο ματς.
Το 0-0 παρέμενε με τους Πολωνούς να βγάζουν αρκετή νευρικότητα και τους Σαουδάραβες να προσπαθούν κυρίως με physical game να ελέγξουν το ματς και να ανεβάζουν το τέμπο. Το πρώτο μισάωρο είχε δεδομένα λίγες φάσεις με την οάφδα του Μίχνιεβιτς να απαντά στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Μπιέλικ με τον Αλ-Σεϊρί να διώχνει με τον ίδιο τρόπο την μπάλα που είχε κατεύθυνση στην εστία.
Στο 33′ οι Σαουδάραβες απείλησαν ξανά με τον Αλ-Μαλκί να σεντράρει και τον Αλ-Σεΐρι να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας. Και στο 39′ όλα άλλαξαν. Οι Πολωνοί έκτισαν εξαιρετική επίθεση με 5-6 μπαλιές, με τον Λεβαντόφσκι να τσιμπά στην μπάλα, να τη γυρνά στον Ζιελίνσκι, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την ομάδα του Τσεσλάβ Μίχνιεβιτς.
Οι παίκτες του Ερβέ Ρενάρ, όμως, έβγαλαν άμεση αντίδραση. Κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αλ-Σεΐρι από τον Μπιέλικ με τον Βραζιλιάνο ρέφερι να κάνει οn field review στη φάση και να καταλογίζει την παράβαση.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Νταουσάρι, ο οποίος, όμως, αστόχησε… Ή πιο σωστά νικήθηκε από τον Σέζνι, ο οποίος στα… καπάκια με νέα υπέροχη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αλ-Σεϊρί. Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, με το σκορ, σαφέστατα, να αδικεί τη Σαουδική Αραβία βάσει εικόνας του ματς.

Φάσεις οι Άραβες, δοκάρια και γκολ ο «Λέβα» για τους Πολωνούς
Με την έναρξη του β’ μέρους οι Άραβες επέβαλλαν τον ρυθμό και προσπάθησαν με υπομονή να χτίσουν τις επιθέσεις τους πέφτοντας, όμως, πάνω σε έναν «κέρβερο», Σέζνι που έδιωχνε με χέρια, πόδια και πανηγύριζε σαν να είχε σκοράρει, όπως έκανε στο 55′ στον Αλ Νταουσάρι.
Στο 60′ οι Σαουδάραβες είχαν νέα μεγάλη φάση με τον Αλ Μπουραϊκάν να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά να αστοχεί. Οι Πολωνοί κρατούσαν με νύχια και με… Σέζνι το 1-0. Και αφού το 1-1 δεν ερχόταν, οι Πολωνοί ξεθάρρεψαν και μέσα σε 4 λεπτά είδαν δύο φορές την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να μην μπορούν να κάνουν το 2-0. Στο 63′ ο Μίλικ σημάδεψε με κεφαλιά-ψαράκι το οριζόντιο δοκάρι των Αράβων, ενώ στο 66′ ήταν η σειρά του Λεβαντόφσκι να τσιμπήσει την μπάλα και να δει την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της ομάδας του Ρενάρ.
Το 1-0 παρέμενε και στο 78′ οι Σαουδάραβες είχα νέα μεγάλη φάση. Η μπάλα στρώθηκε στον Αλ-Μαλκί που με πλασέ στην κίνηση είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-1, ήρθε στο 82΄η μεγάλη στιγμή στο ματς, με τον Λεβαντόφσκι να σημειώνει το πρώτο μουντιαλικό γκολ. Ο «Λέβα» εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλξ άμυνα και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 για την Πολωνία.
Στο 90′ η Πολωνία είχε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 με τον «Λέβα» να σκάβει… την μπάλα, αλλά ο Αλ-Οβάις να το βγάζει και να κρατά το 2-0. Σκορ που έμελλε να μην αλλάξει έως το τέλος της αναμέτρησης παρότι ακόμη και στο 90+6′ οι Σαουδάραβες είχαν φάση για να σκοράρουν και να μειώσουν τουλάχιστον 2-1.

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Κίβιορ, Γκλικ, Κας, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μίλικ (71′ Πιόντεκ), Λεβαντόφσκι.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ-Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Αλ-Μπουλαϊχί, Αλ-Μπουραΐκ (65′ Αλ-Γκανάμ), Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Μαλκί (85′ Αλομπούντ), Κάνο, Αλ-Νταουσάρι, Αλ-Ναϊτζέι (46′ Αλ Αμπίντ, 90+5′ Μπαχεμπρί), Αλ-Σεΐρι (85′ Νασέρ Αλ Νταουσάρι).