Για την ήττα από την Ανόρθωση, τη συνέχεια και τους στόχους της ΑΕΛ μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας της Λεμεσού, Πλουτής Αβραάμ.

Το ματς με την Ανόρθωση: «Δεν θα κρυφτώ, ήμασταν απογοητευτικοί. Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Χωρίς πάθος και διάθεση, με ανούσια λάθη. Σπαταλήσαμε το πρώτο ημίχρονο, καταφέραμε να δεχθούμε ένα γκολ πανομοιότυπο με αυτό που δεχθήκαμε με την ΑΕΚ. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε κάπως την απόδοσή μας αλλά δεν ήταν αρκετό, δίκαια χάσαμε. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαι ο πρώτος που προστατεύει τους ποδοσφαιριστές, όμως για χθες δεν υπάρχει δικαιολογία. Μας έλειπε η δίψα και η θέληση. Είμαι απογοητευμένος γιατί πίστευα ότι σε αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσαμε να δώσουμε το κάτι περισσότερο αλλά δεν είχαμε τα στοιχεία που χρειάζονται για να νικήσεις».

Για το ρόστερ: «Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις, αλλά αυτοί που έχουμε έχουν πολύ καλά βιογραφικά, κάποιοι ήταν και πέρυσι στην ομάδα, ξέρουμε την αξία τους αλλά χθες υστερήσαμε ομαδικά. Δεν καταφέραμε να δώσουμε το κάτι περισσότερο και γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος. Δεν πιστεύω ότι οι άλλες ομάδες έχουν το κάτι καλύτερο από εμάς».

Για τους στόχους: «Είπα ότι θα κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος του α’ γύρου για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Δεν το καταφέραμε και μείναμε πίσω μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολο δρόμο. Πλέον είμαστε το αουτσάιντερ για την πρώτη 6άδα, πρέπει να μεταμορφωθούμε. Αν δεν πάρουμε νίκες και ειδικά στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα που είναι κάτι περισσότερο από τελικός, δεν θα μπορέσουμε να είμαστε στους στόχους μας».

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Θα γίνει σίγουρα στο Τσίρειο. Είπα ότι ελπίζω πως θα παίξουμε στο νέο γήπεδο πριν τα Χριστούγεννα, ελπίζω να μην διαψευστώ και σ’ αυτό. Θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας σε ποια ομάδα βρίσκεται. Είναι καθήκον μας η νίκη. Αν δεν νικήσουμε, η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για μας. Παίζουμε τη χρονιά στο ντέρμπι μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

Για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ: «Είναι φιλικό κι ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί. Μια καλή προπόνηση και θα χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής».

Το αγωνιστικό: «Επιστρέφει ο Σάντος. Ο Πάβλοβιτς δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τον Φιλίποβιτς θα τον δούμε ξανά σε δύο μήνες».