Ο Μίτσελ πιάνει πάλι δουλειά στο Ρέντη και ο Ολυμπιακός θα μπει από Δευτέρα (21/11) σε μία άκρως σημαντική εβδομάδα, που θα φανερώσει πολλά για την επόμενη ημέρα της πειραϊκής ομάδας και, συγκεκριμένα, για το δεύτερο μισό της περιόδου σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ισπανός τεχνικός θα ενημερώσει τη διοίκηση των ερυθρόλευκων: Πρώτον, για τους ποδοσφαιριστές που σκοπεύει να συμπεριλάβει στην αποστολή για τη δεκαήμερη προετοιμασία στην Ισπανία (28/11 – 7/12).

Δεύτερον, για τους παίκτες που δεν υπολογίζει και επιθυμεί την παραχώρησή τους τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τρίτον, για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Σχετικά με το πρώτο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μίτσελ θέλει να πάρει στη Μαρμπέγια 24-25 παίκτες συν τους τερματοφύλακες. Εφόσον, υλοποιηθεί αυτό, τότε θα μείνει στο Ρέντη διψήφιος αριθμός παικτών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα προπόνησης με γυμναστή μέχρι να επιστρέψει η αποστολή από την Ισπανία.

Ο 59χρονος τεχνικός αναμένεται να πορευτεί με τους παίκτες που εμπιστεύτηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (ενδεκάδα, πάγκο και αποστολή) και, γενικά, στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, συν τον Λάιντνερ και τον Κασάμι.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, ο Ντε λα Φουέντε θα επιστρέψει στη Μαρσέιγ, ο Κούτρης οδεύει προς την Πογκόν της Πολωνίας, ενώ αναζητείται λύση με τον Μαρσέλο, τον Βρσάλικο, τον Σισέ, τον Κούντε, τον Μπόουλερ, τον Ουί Τζο Χουάνγκ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα εξάμηνου δανεισμού για τον Τζολάκη, τον Λάιντνερ και τον Ανδρούτσο. Πολλά θα εξαρτηθούν και από ενδεχόμενες προτάσεις και πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Και για το τρίτο, τις μεταγραφές παικτών που θα ενισχύσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ερυθρόλευκων είναι να γίνουν 4+2 κινήσεις.

Όπως έχει αναλύσει ήδη το SPORT24, η πειραϊκή ΠΑΕ σε συνεννόηση με τον Μίτσελ, τον Ανιγκό και τον Καρεμπέ έχει στο πλάνο να αποκτηθούν: στόπερ, δύο πλάγιοι αμυντικοί και εξτρέμ. Για την τελευταία θέση, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και αφορούν, όπως έχουμε αναφέρει, την απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη.

Όσο για τον κεντρικό αμυντικό, τον δεξιό και αριστερό μπακ, εξελίξεις θα υπάρξουν από τις αρχές Δεκεμβρίου και έπειτα. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν παίκτες που θα είναι έτοιμοι αγωνιστικά, θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του Ισπανού κόουτς και θα είναι εν δυνάμει βασικοί.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ενδέχεται να κινηθεί για την απόκτηση δεύτερου εξτρέμ και σέντερ φορ. Για δεύτερο πλάγιο επιθετικό, διότι ο Ντε λα Φουέντε αποχωρεί, ο Μπόουλερ δεν έχει πείσει μέχρι τώρα, ο Γκάρι Ροντρίγκες βγάζει συχνά μυϊκούς τραυματισμούς και ο Βρουσάι χρησιμοποιείται περισσότερο στα άκρα της άμυνας, παρά στην επίθεση.

Οι βασικές επιλογές αυτή τη στιγμή είναι ο Μπιέλ και ο Μασούρας, αλλά η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται και άλλους εξτρέμ με ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Όσο για τη θέση του σέντερ φορ, ο Μίτσελ έχει ως πρώτη επιλογή τον Μπακαμπού και εναλλακτική τον Αραμπί, αλλά δεν υπολογίζει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον Ουί Τζο Χουάνγκ, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει προσθήκη, εάν παραχωρηθούν οι δύο τελευταίοι.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός για να ενσωματώσει τέσσερις – έξι καινούργιους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό του, θα πρέπει πρώτα να έχει καταφέρει να παραχωρήσει εκείνους που θεωρεί ότι δεν μπορούν να δώσουν πια κάτι άλλο. Και αυτοί δεν είναι λίγοι, αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Μίτσελ θέλει να δώσει χώρο και σε παίκτες από την Ακαδημία.

Οπότε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να παραχωρηθεί διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δηλαδή μεσούσης της περιόδου, όταν ειδικά υπάρχουν -σε ορισμένες περιπτώσεις- πολύ υψηλά συμβόλαια που θέλουν λεπτούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις.