Αποκάλυψη δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον Μιχάλη Ιωάννου από την στιγμή που έπαιξε για πρώτη φορά στην Ανόρθωση το 2016 και μέχρι σήμερα έκανε και δύο σεζόν με 16 και 20 συμμετοχές, αλλά φέτος παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ και πανέτοιμος για να καταγράψει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.
Γίνεται ιδιαίτερος λόγος για την παρουσία του και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μουνιόθ και όχι άδικα μιας και είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης μέχρι τώρα (αν όχι ο κορυφαίος).
Ο Μίλανιτς πήγε να τον καθιερώσει δεξιά στην επίθεση αλλά ο Μουνιόθ τον επανέφερε στην φυσική του θέση.
Με αφορμή αυτή την εναλλαγή θέσεων, ψάξαμε λίγο περισσότερο την πορεία του Κύπριου διεθνούς μέσου την τελευταία 6ετία που αγωνίζεται σε ανδρικό επίπεδο και εντοπίσαμε κάτι πολύ σημαντικό που άνετα μπορεί να τον χαρακτήρισε σαν «τζόκερ».
Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις πέραν του τερματοφύλακα και του κεντρικού επιθετικού.
Συγκεκριμένα σε Ανόρθωση και Ρόντα έπαιξε 39 φορές στην φυσική του θέση κεντρικός μέσος, 7 φορές δεξιός μπακ, 7 φορές επιθετικός μέσος, 4 φορές αριστερός ακραίος επιθετικός, 4 φορές δεξιός ακραίος επιθετικός, 4 φορές κεντρικός αμυντικός, 2 φορές δεξιός μέσος και άλλες 2 αριστερό μπακ.
Ουσιαστικά… παίζει παντού.

Χρίστος Χρίστου