Η Γαλλία έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντιμετωπίζει την 3η αγωνιστική χωρίς άγχος. Ένας από τους κύριους υπευθύνους για το πρώτο βήμα των τρικολόρ είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει μπει πολύ δυνατά στο τουρνουά με τρία γκολ και μία ασίστ. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί είναι ο “εφιάλτης” των αντίπαλων αμυντικών και το έχει αποδείξει στα δύο πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Εμπαπέ κάνει πάρτι στην περιοχή. Συγκεκριμένα συνολικά έχει 141 ενέργειες και οι 28 από αυτές είναι στο “κουτί” των αντιπάλων του. Πρόκειται για έναν μαγικό αριθμό.
Μάλιστα, εννέα ομάδες του τουρνουά, η Κόστα Ρίκα, το Κατάρ, το Μαρόκο, η Αυστραλία, η Ολλανδία, το Μεξικό, η Γκάνα, η Ελβετία και το Βέλγιο έχουν λιγότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή από τον Εμπαπέ. Δηλαδή ένας παίκτης μόνος του έχει καταφέρει, όσα δεν έχουν καταφέρει εννέα ολόκληρες ομάδες.
Τα “δόντια” του τα είχε δείξει από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Εμπαπέ απέναντι στην Αυστραλία

Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 19 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή κάνοντας μία επίδοση, η οποία είχε να γίνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1970, δηλαδή 52 χρόνια.

Tα κέφια του Εμπαπέ συνεχίστηκαν και στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στη Δανία, όταν και σήκωσε στους ώμους του ολόκληρη τη γαλλική ομάδα.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Εμπαπέ κόντρα στη Γαλλία

Ο σταρ της Παρί σ’ αυτό το παιχνίδι “όργωσε” την αριστερή πλευρά είχε 9 ενέργειες στην περιοχή των Δανών, πέρα φυσικά από τα δύο γκολ που πέτυχε.