Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το θέμα που δημιουργήθηκε με μεγάλη μερίδα φίλων της Ανόρθωσης που καθυστέρησαν να μπουν στο γήπεδο στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

«Μια μεγάλη μερίδα οπαδών της Ανόρθωσης μπήκε κανονικά στο γήπεδο αλλά ένα 5λεπτο πριν την έναρξη ήρθε μια μεγάλη μάζα οργανωμένων μαζί, πράγμα το οποίο αποφασίζουν. Η απόφαση ήταν ειλημμένη ότι οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς και δεν αφορούν μόνο κάρτα φιλάθλου αλλά και παιδικά εισιτήρια και σωματικός έλεγχος» είπε αρχικά.

Υπήρχε μόνο μία είσοδος; «Δύο εισόδοι υπήρχαν αλλά περνούσαν από εκεί οι υπόλοιποι πέραν από τους οργανωμένους για να μην προκύψει καθυστέρηση. Η καθυστέρηση παρατηρήθηκε στις έρευνες».

Για το θέμα των παιδικών εισιτηρίων: «Είναι σοβαρότατο το θέμα των παιδιών εισιτηρίων. Το αντιμετωπίζουμε συχνά και γι’ αυτό ελέγχονται ταυτότητες. Για το παιδικό δεν χρειάζεται κάρτα φιλάθλου και το εκδίδουν και πάνε γήπεδο. Έγιναν και κάποιες μετατροπές για να ανιχνεύονται τα παιδιά εισιτήρια και θα ξέρουμε πλέον ποιοι μπαίνουν».

Έγινε ο ίδιος έλεγχος και στις υπόλοιπες κερκίδες; «Στην βόρεια έγιναν σίγουρα με πιο λίγη ένταση στις κεντρικές. Στα πέταλα είναι πιο σοβαρός ο έλεγχος».

Πως πέρασαν όλες αυτές οι φωτοβολίδες; «Δεν πέρασαν πολλές αλλά αρκετές».

Πως περνούν όλα αυτά; «Υπάρχουν 100 τρόποι, δεν θέλω να σα πω στον αέρα. Ξέρουμε τον τρόπο αλλά δεν μπορούμε να πούμε. Όταν κάποιος κορτώνει στον φίλο του ότι πέρας φωτοβολίδες, να του λέει και πως τις περνά».

Άλλαξε κάτι; «Γιατί δεν ελέγξαμε τον Ιρανό που μπήκε στο ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα, το ένα, το άλλο και είδα το νόμο τι λέει και έδωσα οδηγίες ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος κατά γράμμα. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν εκείνοι που πρέπει. Η ΚΟΠ πρέπει να ενσκήψει λίγο στο θέμα βία. Η ομοσπονδία σε θέμα βίας είναι απούσα πλην των ποινών. Το λέω συνέχεια εγώ ότι ο νόμος του 2013 σε σχέση με την βία στα γήπεδα είναι περιεκτικός, συνεργάστηκαν όλοι γι’ αυτόν και οφείλουν να τηρούν όλα όσα λέει ο νόμος. Αν όλοι κάνουν την δουλειά τους δεν θα έχουμε προβλήματα».

Για τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας: «Το δικό μας σύστημα είναι μέτριο. Υπάρχουν και χειρότερο από το δικό μας αλλά και καλύτερα. Ίσως θα πρέπει να πάνε ειδικοί να πάνε να δουν πως τοποθετήθηκαν οι κάμερες. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει αι τα σωματεία να πληρώνουν. Το γήπεδο πρέπει να κάνει βελτιωτικά έργα αλλά πρέπει αυτοί που το χρησιμοποιούν και ρο ενοικιάζουν να πληρώνουν. Να μπουν οι οφειλές των ομάδων στα γήπεδα στα κριτήρια για να πληρώνουν. Επειδή η ΚΟΠ είναι τα σωματεία δεν τα βάζουν».