H Άρσεναλ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της πέρασε και από την έδρα της Γουλβς (0-1) και μετά την γκέλα της Σίτι ξέφυγε στο +5 στην κορυφή.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις αφού η Άρσεναλ ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την γκέλα της Σίτι κόντρα στη Μπρέντφορντ και δεν θέλησε να πάρει περιττά ρίσκα που θα επέστρεφαν το… δώρο των «Πολιτών».
Στο δεύτερο μέρος οι «Κανονιέρηδες» ανέβασαν ελαφρώς την απόδοσή τους και κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα της Γουλβς με τον Βιέιρα να σερβίρει στον Όντεγκαρντ, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Μικέλ Αρτέρα.
Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο μεγάλο διπλό της Άρσεναλ, αφού στο 76ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ανακατωσούρα στην άμυνα των «Λύκων» και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σα δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην Άρσεναλ.
Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν με την Άρσεναλ να κάνει διαχείριση του ματς, με το τελευταίο σφύριγμα του Στιούαρτ Άτγουελ να βρίσκει τους Λονδρέζους να πανηγυρίζουν ένα τεράστιο διπλό που τους φέρνει στο +5 από την δεύτερη Σίτι, στην διακοπή της Premier League ενόψει του Mundial του Κατάρ.
Αντίθετα η Γουλβς παρέμεινε στους 10 βαθμούς, τέσσερις κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, και για ακόμη ένα ματς έδειξε ότι ο νέος προπονητής των «Λύκων», Ζουλέν Λοπετέγκι, έχει πολύ δουλειά μπροστά του…

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Σεμέδο (68’ Λεμπικίσα), Κόλινς, Κίλμαν Τότι (80’ Ματέους Νούνες), Μπουένο, Μουτίνιο (68’ Ποντένσε), Νέβες, Μπ.Τραορέ, Αν.Τραορέ, Γουέδες

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Ζιντσένκο (90+1’ Ελνενί), Τζάκα (16’ Βιέιρα, 90+1’ Νέλσον), Παρτέι, Έντεγκααρντ, Σακά (90+1’ Σέντρικ), Ζεσούς, Μαρτινέλι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ