Θέμα συζήτησης στην Ομονοιάτικη οικογένεια, η αποκάλυψη του Σταύρου Παπασταύρου ότι επήλθε διαφωνία στις επαφές-διαπραγματεύσεις με το σωματείο, αναφορικά με την επιθυμία του προέδρου της εταιρείας για να αλλάξει η συμφωνία του 2018.
Αρχικά, προκλήθηκε αναστάτωση, μπροστά στο ενδεχόμενο να παγιωθεί η διαφωνία και να μην δημιουργηθεί η προοπτική ώστε η εταιρεία να αναλάβει την εκπλήρωση των δύο μεγάλων έργων.
Δηλαδή της ανακατασκευής του «Ηλίας Πούλλος» και της ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η ιστοσελίδα μας, οδηγούν πάντως στην εκτίμηση ότι δεν τελείωσε ο κύκλος των διαπραγματεύσεων και πολύ πιθανόν να ανοίξει νέος κύκλος που να φέρει τη συμφωνία.
Από πλευράς σωματείου, αρχικά θεωρήθηκε ότι δεν είναι σωστό α δοθεί για πάντα η Ομόνοια στην εταιρία, όμως εξακολουθεί να περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και σεβασμό ο Σταύρος Παπασταύρου.
Για το λόγο αυτό, κάθε άλλο παρά έκλεισε η πόρτα και ενδεχομένως να συζητηθεί με θετικό φακό, κάποια άλλη πρόταση που πιθανόν να φέρε τη συμφωνία.
Από πλευράς Παπασταύρου, προβάλλεται η θέση που λέει ότι η αρχική συμφωνία βαδίζει ήδη στον 5ο χρόνο (θυμίζουμε Μάϊος 2018) και εν όψει του ότι η χρονική διάρκεια ήταν 10+5, σημαίνει ότι ενδεχόμενη αποπεράτωση των έργων θα πάει στα 10 χρόνια και αν η συμφωνία δεν αλλάξει, τότε θα παραδώσει το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο με το τέλος της αρχικής συμφωνίας.
Άρα λοιπόν, δικαιωματικά ο πρόεδρος της εταιρείας ζητά την αλλαγή στη συμφωνία αφού δεν θα είναι δίκαιο να πληρώσει τόσα εκατομμύρια ευρώ και να μην του ανήκει τίποτε!
Θυμίζουμε τι δήλωσε ο κύριος Παπασταύρου.


 «Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλαχθεί η συμφωνία με το σωματείο. Ζήτησα από το σωματείο να πάρουν ένα ποσοστό στην εταιρεία και να γίνει ένας συνεταιρισμός και θα συνεχίσει για πάντα. Πρόσφερα στο σωματείο 10% μετοχές της εταιρείας και 10% μετοχές όταν χτιστεί γήπεδο. Το σωματείο θα είναι μέτοχο στην εταιρεία. Όταν χτιστεί το γήπεδο θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα της εταιρείας. Το σωματείο δεν το δέχτηκε. Τους είπα ότι θα τιμήσω την συμφωνία που υπάρχει σήμερα. Δεν θα μπορέσουμε να χτίσουμε στο Ηλίας Πούλλος ή το ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν είναι τόσο δύσκολο να χτιστεί ένα γήπεδο. Μπορούμε να χτίσουμε ένα γήπεδο σε τρία χρόνια αλλά δεν μπορώ να βάζω εκατομμύρια να χτίσω ένα γήπεδο και μετά να το δώσω πίσω».
Με αυτά τα δεδομένα, είναι φυσιολογικό α αναμένονται εξελίξεις, εντός του 2023 και πριν συμπληρωθεί η πρώτη 5ετία του Σταύρου Παπασταύρου.
Μιλώντας με στελέχη της Ομόνοιας, μας εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι με καλή θέληση από τις δύο πλευρές θα προκύψουν τα νέα που θέλουν οι φίλοι των «πρασίνων».

Μιχάλης Παπαγεωργίου