Ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις σημαίνει το Βαρωσιώτικο ντέρμπι και αγωνιστικά και μη είναι ο Ανδρέας Μουσκάλλης.
Δούλεψε σαν προπονητής και στην Ανόρθωση και στη Νέα Σαλαμίνα και είναι ο πλέον κατάλληλος για να μας αναλύσει το σημερινό παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Θα έχουμε Βαρωσιώτικο ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

«Πάντα είναι ντέρμπι το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι ένα μεγάλο προσφυγικό ντέρμπι. Ιδιαίτερα τώρα που η Ανόρθωση δεν είναι τόσο καλό επίπεδο, περιμένω το παιχνίδι να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Η Νέα Σαλαμίνα είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις με αυτά τα δεδομένα. Η Ανόρθωση έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι να έχει καλή ομάδα και για την ώρα υπερτερεί σε αυτό το κομμάτι η Νέα Σαλαμίνα».

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της Ανόρθωσης που πρέπει να τονιστεί; «Η Ανόρθωση έχει καλούς παίκτες. Προσωπικά όταν την βλέπω και ψηλαφώ τους παίκτες ατομικά έχει εξαιρετικές μονάδες, ισάξιους με τις άλλες μεγάλες ομάδες. Απλά πρέπει να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ομάδα. Πρέπει να δέσουν».
Ποιο θεωρείτε το δυνατό σημείο της Νέας Σαλαμίνας; «Η άμυνας της, γενικότερα η αμυντική της διάταξη. Είναι ποδοσφαιριστές ψηλοί που ξέρουν πως να κινούνται όταν αμύνεται η ομάδα τους. Και ο κεντρικός άξονας είναι καλός, αλλά γνωρίζω ότι θα λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό επηρεάσει την ομάδα. Θα το δούμε στην πράξη. Βγάζει λίγες αδυναμίες στην επίθεση».
Φαίνεται ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ταιριάζει γάντι σε αυτή την ομάδα: «Έχεις δίκαιο, ταιριάζει απόλυτα στη Νέα Σαλαμίνα και το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είναι σοβαρός προπονητής, ήρεμος, ψύχραιμος και μεταδίδει αισιοδοξία και ψυχραιμία. Πανικοβάλλεται με τις ήττες και τις αποτυχίες και αυτό είναι σοβαρό προτέρημα για έναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο για έναν προπονητή. Είναι μεγάλη αρετή».
Ποιοι είναι οι παίκτες κλειδιά της Ανόρθωσης; «Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και πρέπει να δώσουν περισσότερα. Ο Λάζαρος και ο Ουάρντα μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδια και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις οποιαδήποτε στιγμή και επιβάλλεται να ανέβουν».
Από πλευράς Νέας Σαλαμίνας: «Ο Οφόρι είναι σημαντικό ποδοσφαιριστής και γι’ αυτό είναι και ο μόνος που δεν έχασε παιχνίδι. Είναι ένας αμυντικό με επιθετικογενείς τάσεις. Ο Φλοριάν είναι στα κάτω του, διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος αλλά κουβαλά μεγάλη ποιότητα. Ο Μιγκελίτο είναι πολύ καλός, γρήγορος και έξυπνος ποδοσφαιριστής στην μεσαία γραμμής αλλά δεν θα παίξει σε αυτό το παιχνίδι».

Χρίστος Χρίστου