Δεν έκατσε καλά στα αυτιά των διοικούντων της ΑΕΛ, οι πληροφορίες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ότι το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στο νέο γήπεδο θα είναι το ντέρμπι με τον Απόλλων, με γηπεδούχο τον συμπολίτη της. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ζητήσει  στον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο να αγωνιστούν ως γηπεδούχοι (απόλυτα λογικό) για ευνόητους λόγους.
Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Τσέντομιρ Γιαννέφσκι περιμένει να δει αν θα έχει διαθέσιμους τους Μιραλάς, Τζιαλμά και Τσέποβιτς για το παιχνίδι ενώ εκτός είναι οι Σάντος, Φιλίπποβιτς και Πάβλοβιτς . Οι πιθανότητες να προλάβουν οι αμφίβολοι δεν είναι μεγάλες, και  η καλύτερη περίπτωση είναι να βρεθούν στην αποστολή.  Όπως όλα δείχνουν, το σύνολο του 61χρονου κόουτς πάει σε ένα ακόμα ματς με αρκετές απουσίες και θα πρέπει να βρει τις λύσεις σε ένα ντέρμπι που η νίκη είναι σημαντική καθώς ο αντίπαλος έχει στην ουσία τους ίδιους στόχους με τους γαλαζοκίτρινους.
Ο καταρτισμός της ενδεκάδας μοιάζει να είναι πιο αμφίβολος από ποτέ καθώς πέραν των απουσιών υπάρχουν και άλλες θέσεις στην ενδεκάδα που παίζονται. Ο Μούριελ μοιάζει να είναι από τους σίγουρους για να αγωνιστεί ενώ οι Φραντζής και Νεοφύτου είναι οι επικρατέστεροι για να αγωνιστούν στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας Μπάστος, Μπιλοβάρ και Τεσέϊρα διεκδικούν τις δύο θέσεις. Από εκεί και πέρα στην μεσαία γραμμή υπάρχουν επιλογές παρά τις απουσίες των Πάβλοβιτς και Μιραλάς, αφού Μεντόγιεβιτς, Ζτραφκόσκι, Κοντινέλλα, Τσιμπόλα και Παπαφώτης διεκδικούν μια θέση στην ενδεκάδαΣτην επίθεση είναι ίσως λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα καθώς Κατσάνικλιτς, Μακρής και Μπεραχίνο έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Αριστείδου Μιχαήλ