Το 2010 ο Τουλάνι Ενγκόμπο παρακολούθησε από τις εξέδρες 31 παιχνίδια στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και έγραψε ιστορία ως ο φίλαθλος που έχει δει τα περισσότερα παιχνίδια διά ζώσης σε μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα, δώδεκα χρόνια μετά, το ρεκόρ του απειλείται από έναν Καναδό, τον 44χρονο φανατικό της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, Λι Κόρμις, που έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλότερα έχοντας ως στόχο να δει 41 αγώνες από κοντά, εκ των οποίων οι τρεις στους οποίους θα παίρνει μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Χρειάζεται χρόνο, χρήματα και τεράστια θέληση για πετύχει το σκοπό του, με τον Κόρμις να έχει φτάσει όμως ήδη στην Ντόχα και να εξηγεί στην εφημερίδα της πατρίδας του “Canadian Press” πως έχει σχεδιάσει στο μυαλό του το όλο εγχείρημα.

“Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να με παρακολουθούν δύο άτομα που θα επιβεβαιώσουν πως θα είμαι στη θέση μου σε κάθε λεπτό του αγώνα όπου οι ποδοσφαιριστές θα είναι στο χορτάρι.

Δεν θα μπορώ να σηκωθώ ούτε για να πάω στην τουαλέτα παρά μόνο πριν από την έναρξη του αγώνα ή στο ημίχρονο. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να προμηθευτώ τα εισιτήρια για τους αγώνες, συνολικά 41 στα οκτώ γήπεδα του Κατάρ, αλλά πήρα συμβουλές για αυτό από τον κάτοχο του ρεκόρ.

Περίμενα μια ζωή για αυτό, να βρεθεί ο Καναδάς σε Παγκόσμιο Κύπελλο, περάσαμε σκοτεινές στιγμές ως εθνική ομάδα και τώρα δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Καναδάς θα πάρει μέρος σε τελική φάση Μουντιάλ μόλις για 2η φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από το 1986 ενώ θα βρίσκεται στον 6ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Κροατία και Μαρόκο.