Για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα, για την Εθνική ομάδα, το πρωτάθλημα και την Ανόρθωση μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο Νίκος Παναγιώτου.

-Για τον ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα: «Είναι μια φιλόδοξη ομάδα. Πρώτος στόχος είναι να μπει στην πρώτη 8άδα. Είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις στόχους και πίεση δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Η διάθεση και η προοπτική υπάρχει. Απ’ εκεί και πέρα είναι στα χέρια μας να υλοποιήσουμε αυτά για τα οποία μας έχουν εμπιστευτεί».

-Για την Εθνική: «Ένα κομμάτι στο οποίο…πονάμε πολύ είναι στη δημιουργία φάσεων και δυστυχώς δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ. Είχε 3-4 φάσεις η Βουλγαρία πριν καν δεχθούμε το πρώτο γκολ, μας έστειλαν το μήνυμα. Απ’ εκεί και πέρα, η Εθνική μας χρειάζεται αποτελέσματα. Η φτωχή εικόνα στην προσέλευση του κόσμου δείχνει και τη δυσαρέσκειά του. Η Εθνική από μόνη της είναι κίνητρο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν μπορείς να είσαι ολοκληρωμένος αν δεν παίξεις στην Εθνική σου. Μπορεί να σου ανοίξει τα σύνορα στο εξωτερικό, με την ομάδα τους δύσκολα μπορούν να το καταφέρουν. Στο εξωτερικό όταν παίζει η Εθνική είναι σαν… εθνική μέρα, σαν αργία. Εμείς δεν φτάνουμε σ’ αυτά τα επίπεδα. Αν χάσεις από ανώτερο αντίπαλο δεν θα σου πει κανείς κάτι, αλλά με φτωχές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια δεν μπορείς να πείσεις τον κόσμο».

-Για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας: «Πάφος FC και Άρης παίζουν το πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ένα ΑΠΟΕΛ επί Μιλόγεβιτς να παίρνει τις νίκες κι ονειρεύεται να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Η ΑΕΚ έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, έπαιξε πολύ καλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Ανόρθωση και Ομόνοια έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Ομόνοια έχει κάποια ελαφρυντικά λόγω Ευρώπης. Η ΑΕΛ χρειάζεται να νικήσει ένα μεγάλο παιχνίδι για να πλασαριστεί στην πρώτη 6άδα. Ο Απόλλωνας είχε αρκετά προβλήματα, το δείχνουν και οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Νομίζω ότι δεν ενισχύθηκε όσο περιμέναμε όλοι μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Όταν λείπει ο Ρομπέρζ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην άμυνα. Δεν ξέρω αν μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος».

-Για την Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση δεν ξεκίνησε καλά, δεν μπορεί να βρει τα πόδια της. Απ’ ότι φαίνεται έγινε κακός προγραμματισμός και τον πληρώνει η ομάδα. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα βάζει περισσότερη πίεση και μπορεί κάποιοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο κόσμος είναι εκεί. Είναι σε οριακό σημείο η Ανόρθωση. Αν δεν νικήσει την ΑΕΛ τότε αλλάζουν τα πλάνα, θα παλεύει για την πρώτη εξάδα. Θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη. Για μένα είναι τελικός για την Ανόρθωση».

-Για την κριτική στον κ.Πουλλαΐδη: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι έχει βάλει πολλά χρήματα. Προσπαθεί για το καλύτερο, δυστυχώς μπορεί να πληρώνει τις επιλογές του σε κάποια πόστα-κλειδιά της ομάδας. Εμπιστεύτηκε κάποια άτομα που ίσως δεν ανταποκρίθηκαν».