Για τη μεγάλη νίκη επί της Ομόνοιας και τον εαυτό του μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, Ρενάτο Μαργκάσα.

Για τη νίκη στο ΓΣΠ: «Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, να παίξουμε ένα παιχνίδι σε δύο μέρες. Ήταν μία τρομερή νίκη, είμαστε σε καλό δρόμο. Ήμασταν σίγουροι ότι με το πλάνο μας θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ και να νικήσουμε, όπως κι έγινε. Ξέραμε ότι η Ομόνοια θα προσπαθούσε να μας πιέσει. Ήταν σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και όσο περνούσε ο χρόνος θα βρίσκαμε χώρους να βρούμε ευκαιρίες. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά, πήραμε μία ιστορική νίκη. Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο μας. Είμαστε μία οικογένεια, η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας, είμαστε κι εμείς δυνατοί».

Για τον εαυτό του μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε: «Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Μετά από τόσο καιρό που έμεινα εκτός, ήταν σημαντικό για μένα να επιστρέψω στα γήπεδα. Μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ξέρω τη ζωή που κάνω, είχα έναν τρομερό γιατρό δίπλα μου, με βοήθησαν όλοι να φτιάξω τη φυσική μου κατάσταση. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, με στήριξε η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Πάντα πίστευα ότι μπορώ να επανέλθω στη φόρμα μου. Χρειάζομαι λίγο χρόνο, είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω».

Για το ότι έδωσε τη φανέλα του σε οπαδό της Ομόνοιας: «Δεν ξεχνώ τα όσα έζησα στην Ομόνοια και όσα μου έδωσε. Αν έχω την ευκαιρία να δώσω κάτι πίσω, πάντα το κάνω. Σέβομαι την Ομόνοια, όλους τους οπαδούς».

Για το ότι η Ν.Σαλαμίνα είναι στην 4η θέση: «Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, όλες τις συνθήκες για να ασχοληθούμε με ποδόσφαιρο. Αν μου έλεγες από την αρχή ότι θα ήμασταν τέταρτοι θα σου έλεγα ότι είναι λίγο ψηλά, αλλά βλέπουμε ότι μπορείς να πάρεις και να χάσεις βαθμούς απ’ όλες τις ομάδες. Υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας».