Σε ένα ιστορικό και ιδιαίτερο παιχνίδι, το 10ο φετινό της στην Ευρώπη, η ΑΕΚ φιλοξενεί απόψε (19:45, Cytavision) τη Φενερμπαχτσέ για την 4η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Europa League, στοχεύοντας στη νίκη που αφενός θα της επιτρέψει να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης κι αφετέρου, θα δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο για ευνόητους λόγους!
Απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, έχοντας έξι χιλιάδες και βάλε κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται να φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο απόδοσης για να τα καταφέρει και να πάρει την πρώτη της νίκη στους ομίλους. Σε μία τέτοια περίπτωση, αν την βολέψει και το αποτέλεσμα στο άλλο ματς (Ντιναμό Κιέβου-Ρεν στις 19:45), τότε θα γίνει το μεγάλο φαβορί ακόμη και για την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του Europa Conference League!
Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν υπολογίζει στους Γκιούρτσο, Ασάντε, Ρόμο και Κάσας. Ο κόουτς θα κάνει ξανά πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη. Ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και τους Ροσάλες-Γκαρσία στα μπακ. Αν αγωνιστεί με τρεις μέσους τότε θα πάρουν θέση οι Λέδες, Μάμας και Σανχούρχο, με Φαράζ και Άλτμαν στα άκρα και τον Ολατούντζι ή τον Λόπες στην κορυφή. Αν παίξει με δύο επιθετικούς, θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και ο Τρισκόφσκι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ανδρέας Βεντούρης