Σε ισχύ τέθηκε στις 3 τα ξημερώματα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται και η χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστών ανά ώρα.
Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ωστόσο, όπως ανέφερε χθες ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, υπάρχει ενδεχόμενο έκδοσης νέας προειδοποίησης.
Πάντως, έντονες βροχές και καταιγίδες καταγράφονται ήδη σε πολλά σημεία της Κύπρου. Πολίτες δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία αποτυπώνουν τα φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας. Η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Η πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας:
Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο δυτικά της Κύπρου κινείται σταδιακά νοτιοανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μεταβλητοί, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, τα νότια και τα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και πιθανό στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.