Η ιστοσελίδα μας, με την ευκαιρία του ντέρμπι ανάμεσα σε Πάφος FC και Ομόνοια (22-10/18:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης», επικοινώνησε με τον Κύπριο κόουτς Κώστα Σακκά, ο οποίος ανέλυσε με τον δικό του τρόπο το σούπερ ματς.
Ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε και στην ιδιαιτερότητα της αναμέτρησής λόγω Χένινγκ Μπεργκ.
Όλα όσα είπε:
Το σχόλιο του για το Πάφος FCΟμόνοια: «Το έργο της Ομόνοιας είναι δύσκολο, ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή. Θα κοντραριστεί με την Πάφος FC που έδειξε πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι πράσινοι έχουν το υλικό που μπορεί να ανταπεξέλθει αλλά δεν ξέρεις μετά από μια αλλαγή προπονητή πως θα παρουσιαστεί και με ποιους παίκτες θα κατεβεί. Είναι ένα ματς τριπλής παραλλαγής και μέχρι τώρα η Πάφος FC είναι καλύτερη από την ομάδα της Λευκωσίας. Οι πράσινοι ακόμα ψάχνονται στο πρωτάθλημα και τους λείπουν κάποια στοιχεία. Είναι σημαντικό να πάρει αυτή τη νίκη για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις η Ομόνοια».
Που θα κριθεί το ντέρμπι κατά την άποψη του: «Η Πάφος FC είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ. Είναι αυτό που λέμε ομάδα του προπονητή. Προσέχει την αμυντική της λειτουργία και έχει πολύ καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Από την άλλη η Ομόνοια παρουσίασε κάποια κενά στο ανασταλτικό τομέα αλλά και επιθετικά και αυτό ίσως της στοιχήσει».
Αν δίνει προβάδισμα σε κάποια ομάδα: «Όπως είπα και πριν είναι ένα ματς που μπορεί να κερδίσουν και οι δύο ομάδες. Θα δώσω ελαφρύ προβάδισμα στην Πάφος FC μόνο για το γεγονός ότι παίζει στην έδρα της και για την πολύ καλή ψυχολογία που έχει».
Για την ιδιαιτερότητα του ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» λόγω Χένινγκ Μπεργκ: «Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο ή κάποιο στοιχείο που θα παίξει ρόλο. Πλέον στο ποδόσφαιρο έγιναν όλα επαγγελματικά γι’ αυτό δεν νομίζω πως θα έχει τόσο μεγάλη σημασία».

Θράσος Δημητρίου